Et kongerike i lomma

Å være konge er ikke lett

Paradox slipper Majesty 2 på DSi.

Livet som regent kan umulig være enkelt i turbulente tider. Spesielt når du er hersker i et fantasirike hvor dyrelivet hater innbyggerne dine, drager svir av byene dine og heltene som skal ordnen opp i disse problemene ofte stiller seg apatiske til alt sammen hvis du ikke lover en større pengesum som belønning.

Kjempeedderkopper er fast inventar i fantasiverdener.

Dette er konseptet bak kongesimulatoren Majesty 2, og nå melder utgiver Paradox Entertainment at spillet skal slippes på DSi gjennom nettbutikken DSiWare. Da den håndholdte konsollen har betydelig mindre kraft enn selv gamle PC-er er det ikke snakk om en direkte overføring, men et helt nytt spill bygget opp fra grunnen.

Kampanjen er dermed også helt ny. Du starter som hersker i en liten by som må forsvares mot angrep fra det nevnte dyrelivet. Når de lokale problemene er tatt hånd om skal riket ditt ekspanderes til du er konge over hele fantasiriket Ardania.

Som vanlig må helter bestikkes med løfter om rike belønninger for at de skal gidde å utforske fremmede land og forsvare riket mot monstre og banditter. For å hjelpe slampene kan du lære magiske formularer som lar deg styrke og helbrede dem eller skade motstanderne deres. Til forskjell fra PC-utgaven skal disse formularene aktiveres ved å tegne med DS-pennen, og de blir sterkere hvis du tegner presist og raskt.

Majesty 2: Pocket Kingdom kommer i løpet av høsten. Paradox Entertainment og deres utviklerpartnere jobber også med en del andre Majesty-prosjekter, inkludert Majesty HD, Majesty iPad, Majesty 2: Battles of Ardania og Majesty 2: Monster Kingdom, men har ikke sluppet noe særlig informasjon om disse.

Siste fra forsiden