Absurd kortspill med eksploderende katter tar av på Kickstarter

Har skrapt inn 19 millioner kroner på ett døgn.

Explodings Kittens

Exploding Kittens beskrives som en strategisk, kattedrevet versjon av russisk rulett. Syns du det høres utrolig kult ut? Du er i så fall tydeligvis ikke alene, ettersom spillet har tatt helt av på Kickstarter. Med litt over ett døgn på folkefinansieringssiden har over 65 000 personer bidratt med drøyt utrolige 19 millioner norske kroner. Målet for prosjektet var på drøyt 76 000 norske kroner.

Vokt dem for katten

Desarmeringskort.

Spillet er et kortspill for folk som er interessert i katter, eksplosjoner, laserstråler og noen ganger geiter.

Det går ut på at spillerne trekker kort etter tur, helt til en uheldig person trekker et eksploderende kattekort og taper dermed spillet. Høres gøy ut, hva?

Heldigvis har kortstokken kort som lar spillerne unngå de eksploderende kattene. Som for eksempel et desarmeringskort som forhindrer eksplosjon og en tidlig død med en laserpeker. I tillegg er det flere spesialkort som blant annet stokker kortene eller lar nestemann trekke to kort. Spillet består av 56 spillkort, og er beregnet på 2–4 spillere. Det er mulig å være flere spillere, men det krever flere kortstokker.

Kreativ gjeng bak prosjektet

Bakgrunnen for spillet var en idé av som gikk ut på at man hadde en joker i kortbunken, og hver gang noen trakk jokerkortet tapte de. Idéhaver Shane Small kalte det «Bomb Squad», men det var ikke morsomt i det hele tatt, skriver gjengen på Kickstarter.

Konsepttegninger.

Han fikk med seg Elan Lee, og duoen endret litt på regelsettet og startet jobben med å få spillet klart. De viste frem spillet til Mathew Inman, som syns det så så kult ut at han spurte om å få bli en del av laget. Samtidig byttet de ut jokeren med en katt. Og resten er historie.

Lee er, for spesielt interesserte, kjent fra I Love Bees. Et alternate reality game, alternativt virkelighetsspill, som var en del av en viral markedsføringskampanje for Halo 2 i 2004. Small jobber med interaktive TV- og filmproduksjoner i Xbox-divisjonen, mens Inman er hjernen bak The Oatmeal. Han står selvsagt for illustrasjonene i kortspillet.

Ingen katter skal ha tatt skade under utviklingen av kortspillet.

Siste fra forsiden