Hades

Actionrollespillet Hades har solgt over en million eksemplarer

Det nyeste fra Bastion-skaperen gjør det sterkt.

Hades – det nyeste actionrollespillet fra Supergiant Games – fikk sin endelige lansering 17. september, etter nesten to år i early access. Nå kan utvikleren melde om salgstall på over en million eksemplarer.

Slik er det å spille Hades. (Video: Supergiant Games)

Det er via Twitter at Supergiant delte gladnyheten med sine følgere. Som studioet forteller ble 700 000 eksemplarer solgt i løpet av early access-perioden, og Supergiant rettet en stor takk til alle som hoppet på tidlig.

– Til alle våre early access-spillere: Tusen takk. Vi designet Hades for early access, og hadde tro på at dere kunne hjelpe oss med å lage et bedre spill. Det er akkurat det dere gjorde.

Litt enkel matematikk avslører dermed at 300 000 eksemplarer ble solgt i løpet av de fire dagene etter spillets offisielle lansering. Hades har for øvrig klatret forbi Fall Guys på Steams bestselgerliste, og ligger på andreplass bak det megapopulære Among Us.

Actionfylt eventyr i dødsriket

Supergiant beskriver Hades som en såkalt «rogue-like» eller «rogue-lite», hvor man må begynne helt forfra igjen når man dør. Opplevelsen blir imidlertid ikke helt den samme hver gang, da man kan alliere seg med forskjellige greske guder for å lære ulike evner og oppdage nye sider ved spillets historie.

Hades er tilgjengelig for PC og Mac via Steam og Epic Game Store, samt for Nintendo Switch. Supergiant har lovet krysslagring mellom plattformene, men dette er enda ikke på plass.

Det nye Tony Hawk-spillet selger også unna.
Oppussingsprosjektet solgte sin første million på litt over en uke »

Siste fra forsiden