Skaperen av Bastion og Transistor overrasket med nytt spill

Actionspillet Hades er tilgjengelig i early access nå.

Så godt som hele spillbransjen var samlet i Los Angeles i forrige uke, for den årlige The Game Awards-utdelingen. Showet vartet som vanlig opp med en rekke avsløringer av nye spill, og blant de mange nyhetene var en fersk tittel fra Bastion-skaper Supergiant Games.

Hades kan minne om utviklerens tidligere spill i utseende og kampsystem.
Supergiant Games

Spillet går under navnet Hades, og Supergiant valgte like så godt å lansere det samme dag som kunngjøringen. Det er riktignok kun ute i early access via Epic Games' nye spillbutikk, til den nette sum av 20 dollar – rundt 170 kroner.

Actionfest i dødsriket

I Hades trer man inn i rollen som en ung kjekkas som tilsynelatende har planer om å unnslippe dødsriket fra gresk mytologi. Hades har imidlertid andre planer, og spillerens ferd er spekkfull av monstre, feller og andre farer.

Utvikleren beskriver spillet som en såkalt «rogue-like» eller «rogue-lite», hvor man må begynne helt forfra igjen når man dør. Opplevelsen blir imidlertid ikke helt den samme hver gang, da man kan alliere seg med forskjellige greske guder for å lære ulike evner og oppdage nye sider ved spillets historie.

Som Supergiants tidligere spill har fortellingen en viktig rolle i Hades, og utvikleren forteller at det man får se i early access-versjonen er omtrent som den første episoden i en ny serie.

Målet er å samarbeide med fansen om å skape den beste opplevelsen som overhodet mulig, og de som plukker opp spillets tidlige versjon loves jevnlige oppdateringer med nye funksjoner, figurer, våpen, egenskaper og omgivelser.

Hades er foreløpig kun tilgjengelig på PC, og vil forbli der gjennom hele early access-perioden. Etter den endelige lanseringen er planen å komme til flere plattformer, men hvilke er ikke kunngjort helt enda. Du kan lese mer om spillet og studioets planlagte utviklingsprosess på Supergiants nettsider.

Les også våre anmeldelser av Supergiants tidligere spill:
Bastion, Transistor og Pyre

Siste fra forsiden