Activision Blizzard skal ha kjøpt MLG

Nå er fremtiden usikker for den store e-sportorganisasjonen.

Adam Ziaja / Shutterstock.com

Activision Blizzard har sikret seg den nord-amerikanske e-sportorganisasjonen Major League Gaming for 400 millioner kroner. Dette melder nettstedet EsportObserver, som skal ha fått tak i et internt brev sendt ut til MLGs aksjeeiere.

Verken MLG eller Activision Blizzard har kommentert kjøpet, som skal ha blitt gjennomført 21. desember 2015.

Usikker fremtid

Activision eier blant annet StarCraft II.
Activision Blizzard

Hva som nå skjer med MLGs planlagte arrangement for 2016, slik som Counter-Strike: Global Offensive Major-turneringen i Columbus planlagt gjennomført i månedsskiftet mars-april, er ikke kjent.

Det er også usikkert om MLG kommer til å bestå i sin nåværende form, særlig med tanke på at Activision Blizzard opprettet sin egen e-sportdivisjon høsten 2015. Nettstedet spekulerer i at oppkjøpet kan være en måte å sveipe en konkurrent av banen, eller at de har som mål å styrke sin egen satsing.

Heroes of the Storm.
Activision Blizzard

Activision Blizzard har flere e-sportspill i stallen, slik som StarCraft II, Hearthstone, Heroes of the Storm og Call of Duty. Utgiveren har hatt god kontroll på å arrangere turneringer og mesterskap i de tre førstnevnte spillene selv, men inntil nylig var det MLG som arrangerte Call of Duty-verdensmesterskapet. Konkurrent Electronic Sports League tok over ansvaret i høst.

Misfornøyde aksjeeiere

Oppkjøpet skal ha vært noe uortodokst, der MLGs styre skal ha godkjent kjøpet uten å informere mange aksjeeiere før dagen etterpå. At det nå ser ut som om mange av aksjeeierene samtidig ikke kommer til å få mye ut av kjøpet, ettersom midlene etter alt å dømme skal gå til å nedbetale MLGs betydelige gjeld, gjør situasjonen mer rotete.

EsportObserver har snakket med flere aksjeeiere som skal være misfornøyde med kjøpet. En aksjeeier, som ønsker å være anonym, sier til nettstedet at vedkommende føler seg sveket.

Som en del av kjøpet skal MLG-sjef Sundance DiGiovanni ha blitt byttet ut med Greg Chisholm, selskapets finanssjef de siste to årene.

At e-sport er en pengedriver i spillmarkedet for tiden har blitt demonstrert gjentatte ganger de siste årene. Senest i høst kjøpte TV-giganten MTG – eieren av blant annet Viasat og TV3 – hele Dreamhack for 244 millioner kroner, bare noen måneder etter at de sikret seg 74 prosent av aksjene i ESL.

Vi i Gamer.no satser også på e-sport, og endrer nå litt på oppsettet.
Telenorligaen utvider tilbudet til våren »

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops III

Siste fra forsiden