Activision/Call of Duty

Activision saksøker tilbyder av jukseprogrammer til Call of Duty

– Vi beklager smerten vi har påført Call of Duty-spillere, svarer tilbyderen.

Activision

Jakten på juksemakere i spill tar aldri slutt, og blant spillene som for tiden plages mest av fenomenet er de nyste Call of Duty-titlene. Nå har Activision tatt noe mer drastiske grep – med resultater.

Som Eurogamer rapporterer har utgivergiganten nylig rettet et søksmål mot en nettside som spesialiserer seg på salg av jukseprogramvare til blant annet Call of Duty, og nå har tjenesten – CxCheats.net – lagt seg flate.

I en Discord-melding kommer CxCheats med en uforbeholden beklagelse overfor spillerne. Meldingen er nå fjernet fra Discord, men en Reddit-bruker tok et skjermbilde av meldingen.

Activision

Stanser all utvikling og støtte

– Som et resultat av søksmålet fra Acitivion har vi gått med på å stanse utvikling og støtte av alle Call of Duty-relaterte produkter eller tjenester solgt gjennom nettsiden. Disse produktene vil ikke komme tilbake i noe form, skriver tjenesten og legger til:

– Vi beklager for all smerte vi har påført Call of Duty-spillere.

Jukseprogrammene som nettsiden tilbyr til Call og Duty: Modern Warfare omfatter blant annet såkalte «aimbots» som gjør det lekende lett å drepe motstandere, og programmer som øker rekkevidden til radaren i spillet.

Både Call of Duty: Modern Warfare og Battle Royale-utvidelsen Warzone har slitt mye med juksing helt siden lanseringen, og tidligere i sommer opplyste Infinity Ward at en ny bølge med bannlysninger var underveis. Activision hadde bannlyst over 50 000 spillere fra Warzone under én måned etter lanseringen.

Les også: Oppgradering av Call of Duty: Black Ops Cold War til neste konsollgenerasjon er en komplisert affære »

Siste fra forsiden