Activision svarer for seg

Forklarer lefling med terrorisme i Modern Warfare 2.

OBS! Følgende artikkel kan avsløre deler av spillets historie.

Tidligere denne uken ble det kjent at en video fra Modern Warfare 2 er lekket ut på internett. Ikke helt uventet har det derfor dukket opp flere mer eller mindre interessante nyheter om spillet. En av de mer interessante nyhetene er en sekvens fra en flyplass, der man tilsynelatende spiller en terrorist med et mål for øyet - å ta livet av så mange sivile som mulig.

Lagt merke til

Ikke uventet har saken fått oppmerksomhet i den tradisjonelle pressen, og spillets utgiver, Activision, har måttet svare for seg.

Via en pressemelding sendt ut på epost kunne de fortelle at videoen var tatt opp ulovlig, og den representerer heller ikke den generelle spillutførelsen. Scenen med massedrap er med for å vise grusomhetene ved terrorisme.

– Spillet inneholder en historie som involverer en russisk skurk som vil starte en ny verdenskrig. For å stoppe ham må spilleren infiltrere hans innerste kretser.

– I begynnelsen av spillet vil spillerene treffe på et sjekkpunkt der de blir advart at et kommende segment kan inneholde foruroligende elementer. Der kan en velge om en vil spille den delen eller ikke.

I et intervju med utvikleren før lekkasjen, kunne Vince Zampella fra Infinity Ward fortelle at spillet er ment at det skal sjokkere spillerene.

– Vi presser historien. Vi vil at spilleren skal være følelsesmessig involvert Vi vil at de skal bli emosjonelt sjokkert.

I tillegg til å drepe uskyldige på en flyplass, har også en trailer fra spillet vist militære operasjoner i et ihjelbombet Washington DC. Enkelte grupperinger i USA har reagert med avsky mot dette, og sagt at det kan være for mye for et publikum som har opplevd terrorhandlingene 11. september 2001.

For de voksne

Kontroversielle spill blir ofte kritisert opp og ned i pressen av personer som ikke en gang har tatt i ett spill. Selv om mye av argumentasjonen kan være helt på jordet, er det ikke til å stikke under en stol at enkelte emner er verre å formidle enn andre. Man ser for eksempel ikke togvogner med jøder på vei til konsentrasjonsleire i WW2-spill.

Tidligere har fokuset ofte vært den generelle volden i spill, og mangel på konsekvenser for handlingene du utfører. Det spørs om ikke Infinity Ward trår på litt ustø grunn, ved å fremheve terrorisme som underholdning.

Hva mener du?

Les også
Anmeldelse: Modern Warfare 2: Stimulus Package

Modern Warfare har anbefalt aldersgrense på 18 år.

(Kilde: Gamespot)

Siste fra forsiden