Advarer mot demonisering av Nord-Korea

Spillsensorene i Sør-Korea har sett seg lei av vestlige spill som demoniserer naboene deres i nord.

Sjefene for The Korea Media Rating Board har kommet med en oppfordring til vestlige spillutviklere om å slutte å portrettere Nord-Korea som en aggressiv og ondsinnet militærmakt. De har allerede forbudt Ghost Recon 2, Splinter Cell: Chaos Theory og Mercenaries: Playgrounds of Destruction, etter at disse spillene har fremstilt Nord Korea som en ondsinnet makt og trussel mot verdensfreden.

I Sør-Korea jobber man for endelig fred og en gjenforening av de to koreanske nasjonene, og i følge en artikkel hos New York Times er innbyggerne i landet lite begeistret for spill og filmer der naboene i nord presenteres som krigerske slemminger.

Lee Chan Gyeong, hos KMRB, forteller at den koreanske krigen fortsatt er friskt i minne hos mange koreanere, og at en stor del av befolkningen har familie i nord. I tillegg mener han at spill som Ghost Recon 2, hvor Nord-Korea er i besittelse av atomvåpen, kan gi befolkningen et uheldig inntrykk av situasjonen, etter som det fortsatt ikke er brakt på det rene om kommuniststaten har slike våpen eller ikke.

Siste fra forsiden