Age of Empires bytter utvikler

Supreme Commander-skaperne tar over Age of Empires Online.

Age of Empires Online ble kunngjort i fjor, og på det tidspunktet var utvikleren Robot Entertainment. Dette amerikanske studioet ble dannet av en gruppe veteraner fra Ensemble Studios, seriens originalutvikler.

Nå har imidlertid Microsoft annonsert at ansvaret for utviklingen har gått over til Gas Powered Games. Dette er studioet bak spill som Supreme Commander. Studioet har tidligere arbeidet sammen med Microsoft, da de utviklet actionrollespillet Dungeon Siege.

Det er imidlertid ingen grunn til panikk, for utviklerbyttet skal ha vært planlagt helt fra starten av. På forumet til Robot Entertainment fortelles det at de hadde representanter fra Gas Powered Games på besøk så tidlig som i fjor høst, for å sette dem inn i arbeidet som har blitt gjort til nå.

For kort tid siden ble det også klart at Gas Powered Games hadde lagt utviklingen av strategispillet Kings and Castles på is. Vi skal ikke utelukke at dette hadde en sammenheng med deres overtakelse av Age of Empires Online.

Age of Empires Online vil benytte seg av seriens allerede veletablerte gameplaykonsepter, og er et sanntidsstrategispill der du får skape et klassisk, gresk imperium, samle inn ressurser og krige. Fokuset blir på nettspilling, og spillet beskrives som en "levende onlineverden i stadig vekst".

Spillet ser ut til å følge den etter hvert så populære forretningsmodellen med mikrotransaksjoner. Vi loves stadige utvidelser, inkludert nye sivilisasjoner, etter lansering.

Robot Entertainment brukte forøvrig anledningen til å kunngjøre deres første egenprosjekt, Orcs Must Die.

Siste fra forsiden