PUBG Europe League

«Aitzy» og FaZe gikk seirende ut av nervepirrende PEL-avslutning

Tredjeplass for Liquid og «Jeemzz».

PEL Esports

Ludvik «Aitzy» Jahnsen og FaZe Clan har tatt tilbake den europeiske PUBG-tronen, etter en uhyre spennende avslutning på PUBG Europe League (PEL). Etter åtte lange uker med kamper nådde den prestisjetunge turneringen veis ende i helgen, og til slutt var det nordmannens klubb som trakk det lengste strået.

Det ble veldig jevnt i PEL-toppen.
PEL Esports

På pallen fikk «Aitzy» selskap av Jim «Jeemzz» Eliassen, som spiller for Team Liquid. «Jeemzz» og kompani hadde en finger på trofeet på turneringens siste dag, men falt til slutt ned på en tredjeplass.

Begge lag er nå kvalifisert til Global Loot League Grand Slam, som går av stabelen i Stockholm mellom 19. og 21. juli.

– Det var ganske sykt

«Aitzy» og FaZe stakk av med seieren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Idet lagene gikk inn i den siste dagen med kamper, var det utrolig nok bare 12 poeng mellom første- og fjerdeplass. FaZe begynte søndagen med svakest utgangspunkt av de fire, men holdt hodet kaldt og seilte forbi konkurrentene.

Disse spilte for FaZe Clan

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

Det ble riktignok ingen plankekjøring, og flere ganger måtte laget kjempe seg gjennom hårete situasjoner. Som «Aitzy» forteller ble nøkkelen å holde fokus, uansett hva PUBG-gudene vartet opp med.

– Ta én kamp av gangen og ikke bli stressa. Selv da vi mistet en spiller litt tidlig i de to siste kampene, fokuserte vi på å gjøre det beste vi kunne med tre.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Suksess er ikke noe nytt for den profilerte klubben, men etter en skuffende første PEL-fase og blandede resultater de siste ukene vil nok denne smake ekstra godt. For «Aitzy» personlig betyr denne seieren også veldig mye.

– Det var ganske sykt. Noen uker siden var vi 70 poeng bak NaVi. Utrolig at vi klarte å komme forbi dem og ta seieren. Det er første gang jeg har vunnet en LAN-turnering på høyt nivå, så det var litt ekstra stas, fortalte en storfornøyd Jahnsen til Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Les også: «Aitzy» frikjent for PUBG-juks »

Det var nære, men holdt ikke til slutt for Liquid.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Så nære for Liquid

For «Jeemzz» og Liquid har det vært mye opp og ned denne fasen, men gutta lå veldig godt an før den siste dagen. Med andreplass i den første kampen gikk de rett opp i ledelse, men jobben med å holde konkurrentene bak seg ble for tøff.

Disse spilte for Team Liquid

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

Først snek FaZe seg forbi, og i den aller siste kampen klarte NaVi akkurat å gjøre nok til å komme seg foran Liquid. Nå venter Global Loot League neste helg, der «Jeemzz» og kompani trolig vil være sultne på å ta revansj.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med «Jeemzz». Vi oppdaterer saken så snart vi hører noe fra ham.

De norske gjorde det også sterkt i PELs andredivisjon.
Syv nordmenn skal nå kjempe om opprykk »

Siste fra forsiden