PUBG Europe League

Én nordmann på pallen etter første del av verdens største PUBG-turnering

Jubel for «Jeemzz» og Liquid, mens «Aitzy» og FaZe fikk slite.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den første fasen i PUBG Europe League – verdens største PUBG-turnering – nådde målstreken i helgen, etter hele 60 kamper spilt. På forhånd hadde vi sett for oss en actionpakket konkurranse mellom to nordmenn, men til slutt var det bare én av dem som virkelig fikk hevdet seg.

«Jeemzz» tok til slutt en andreplass med Liquid.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Jim «Jeemzz» Eliassen og laget Team Liquid var med å kjempe om førsteplassen helt til siste dag, men måtte til slutt se seg slått av Finske ENCE. Liquid kan likevel skryte av en meget imponerende andreplass i den aller første PEL-fasen, samt premiepenger på rundt 425.000 kroner. «Jeemzz» mener imidlertid at det burde gått enda bedre.

DISSE SPILTE FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Jere «Jembty» Kauppinen

– Jeg er ikke fornøyd med andreplass, men er ikke trist heller. Vi spilte ganske dårlig og hadde mange feil, forklarer Eliassen til Gamer.no.

Liquid kan imidlertid trøste seg med en plass i Faceit Global Summit – som ett av de fire beste lagene fra PUBG Europe League. Den kommende storturneringen – som avholdes i London mellom 16. og 21. april – samler kremen av kremen fra hele verden, og byr på en premiepott på nesten 3,5 millioner kroner.

– Ja, det blir spennende, og jeg vet ikke helt hva vi kan forvente. Har bare hørt mye bra om Faceit, så jeg gleder meg, sier nordmannen og melder at målet blir å vinne i London.

– Bare å se fremover nå

For «Aitzy» og resten av FaZe ble det en skuffende første fase, men laget ser fremover.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For Ludvik «Aitzy» Jahnsen og FaZe ble turneringen en ganske annen. Som vi meldte om tidligere slet gutta med oppholdet i Berlin, og forberedelsene ble derfor langt fra optimale. Til slutt ble det en syvendeplass, som riktignok gir en liten premie, men som betyr at FaZe går glipp av London-tur.

DISSE SPILTE FOR FAZE CLAN

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

– Alle var nok litt nedfor. Det var veldig jevnt mellom tredje- og syvendeplass de siste kampene, men vi klarte ikke å prestere mot slutten så vi havnet litt bakpå. Det er bare å se fremover nå, forteller en optimistisk Jahnsen.

Videre bekrefter «Aitzy» at laget har alt på plass i Berlin, og dermed kan jakten tilbake mot toppen begynne for alvor. Ifølge nordmannen er det lite som skal til for å ta steget opp, og med gode utsikter tar han nå en velfortjent pause.

– Jeg drar hjem på onsdag, så tenker jeg det blir rundt to uker hjemme i Norge. Deretter er det tilbake til Berlin for å gjøre oss klare til kick-off-turnering, sier Jahnsen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Oppvarmingsturnering med nordmenn i fleng

Det «Aitzy» sikter til er nok en stor turnering som skal avholdes denne måneden. I PEL Kick-off Cup møtes de 16 lagene fra PEL og de 16 beste lagene fra Contenders League – turneringens andredivisjon.

NORDMENN I PEL KICK-OFF CUP

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Ludvik «Aitzy» Jahnsen
Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik (Desperado)
Kjetil «ToWzErA» Hytten (Desperado)
Erik «simsy» Gravrok (Besiktas)
Mikael «ultra» Andersen (Besiktas)
Tomi «TomiL» Lindbäck (Besiktas)
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen (Besiktas)
Levi «ivel» Haakenstad Sørensen (Zoekt een Naam)
Dominykas «Kazz» (Stellar)

Ifølge FaZe-spillere blir turneringen en god oppvarming for fase 2, og samtidig en mulighet til å bringe inn enda noen premiepenger. Laget får imidlertid knallhard konkurranse, blant annet fra en hel haug med nordmenn.

Ved siden av «Aitzy» og «Jeemzz» stiller hele åtte norske fra Contenders League, inkludert to fra Desperado og en kvartett fra Besiktas. Du kan se samtlige norske deltakere i listen til høyre.

PEL Kick-off Cup går av stabelen 30. april, og spilles på scenen i Berlin. Turneringen har ingen ting å si for hverken PEL eller Contenders League, og fungerer mest som en oppvarming til ligaens andre fase. Når sistnevnte skal begynne er enda ikke avgjort.

Siste fra forsiden