Allison Road dropper Kickstarter etter å ha fått utgiveravtale

Det P.T.-inspirerte spillet hadde antageligvis ikke nådd pengemålet.

Lillith

For noen uker siden skrev vi om at skrekkspillet Allison Road skulle prøve lykken på folkefinansieringstjenesten Kickstarter. Den gang ba utvikleren Lilith om 3,2 millioner kroner for å gjøre spillet større og bedre enn de først tok sikte på.

Et kjøkken, eller noe mer?

Nå er kampanjen avbrutt etter at utgiverhuset Team17 har plukket opp spillet. Dette melder de i en Kickstarter-oppdatering.

– Vi har bestemt oss for å stoppe Kickstarter-kampanjen for å fokusere helt og fullt på en mulighet som vil gi oss muligheten til å skape et så bra spill som mulig. Som et nystiftet studio har vi blitt helt overveldet av mottagelsen og interessen for Allison Road, og vi vil takke dere alle for muligheten dere har gitt oss under Kickstarter-kampanjen og videre. Tusen hjertelig takk, sier studioet i en uttalelse.

Lå ann til å bomme på Kickstarter

Team17 skal bistå utviklerne med erfaring, støtte og ressurser for videre utvikling av spillet, men vi vet ikke hvor mye penger det er snakk om i praksis.

Allison Road-prototype. (Video: Lilith)

Det vi dog vet er at Kickstarter-kampanjen var et godt stykke fra å nå målet sitt da den ble avbrutt. Siden lanseringen 21. september hadde studioet greid å nå om lag 1,8 millioner kroner – bare litt over halvparten av midlene de trengte. Etter planen skulle kampanjen runde av 21. oktober.

Nå skal utvikleren legge alt fokus på utviklingen av spillet, så vi får neppe høre noe fra teamet på en stund. Det er også usikkert om den fremlagte lanseringsplanen om å få spillet ut før slutten av 2016 fremdeles er riktig.

Allison Road ble viden kjent da det ble annonsert like etter kanselleringen av Silent Hills. Mange trakk likheter mellom skrekkspillet og Kojima-demoen P.T. som ble trukket fra PlayStation Store like før annonseringen.

Det kan virke som en av veteranskrekkseriene er på vei tilbake.
Capcom hinter til nytt Resident Evil-spill »

Siste fra forsiden