Telialigaen - League of Legends

– Alltid gøy å knuse Riddles finaledrøm

Omid «Touch» Rosander i Nordavind ser frem til å møte sine kompiser lørdag.

Omid «Touch» Rosander har byttet ut Love Island-finale med Telialigaen-semifinale.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Det er endelig vår i lufta, og det betyr at Telialigaen skal inn i sluttspillfasen av sesongen. I League of Legends er det Nordavind som skal ut mot Riddle lørdag ettermiddag. Nordavind jakter sin andre strake Telialigaen-tittel etter å ha beseiret Fact Revolution på høstsesongen, men før de kan tenke på en finaleplass må Riddle beseires. Det blir ikke et problem skal vi tro «Touch».

– Vi vet at mot Riddle blir det alltid seier. Det er alltid gøy å knuse Riddle sin finaledrøm, og spesielt personlig for meg å ødelegge for «Nomi» og «Yupwulf» som er to gode kompiser. Riddle har spilt ekstremt, og trent mye denne sesongen, så de har egentlig alt å tape, sier han til Gamer.no.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Andreas «Weizor» Svanholm (Top)
Frank «Aesthetic» Norqvist (Jungle)
Hendrik «Advienne» Reijenga (Support)

(Hvilke fem som stiller er ubekreftet)

Går det som planlagt for «Touch» og kompani blir det altså en ny finaleplass. Der forventer de å møte Viking.

– Vi skal forsvare tittelen på samme måte som vi har gjort tidligere. Vise godt lagspill men også at vi er bedre individuelt. Dette blir bare en oppvarming til vi faktisk møter Viking i finalen.

LES MER: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Se første semifinale mellom Nordavind og Riddle lørdag klokken 16:00 på vår Twitch-kanal »

Sparte seg i seriefinalen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Riddle avsluttet grunnspillet med å tape 2-0 mot Nordavind. I følge Noman «Nomi» Ahmad så sparte de seg for å ikke gi bort noe i forkant av sluttspillet. Og det skal de bevise førstkommende lørdag.

– Vi valgte å ikke vise hva vi hadde forberedt oss på når vi møtte Nordavind i seriespillet, siden kampen var uten betydning. Nå skal vi legge alle kortene på bordet, og vise alle som ser på «el clasico» alt vi kan, og noen spicy heltevalg, sier Nomi til Gamer.no.

Riddle har brukt pausen mellom grunnspillet og sluttspillet til å trene mye, og forberedelsene til kampene mot Nordavind skal være gjort. «Nomi» føler at Riddle er klare for å slå Nordavind med egen spillestil.

Noman «Nomi» Ahmad og Riddle har gjort sine forberedelser foran semifinalen.
Mohammed Barzinje/Riddle

– Vi har trent mye de siste ukene for å forberede oss til kampen mot Nordavind, men vi har også lagt merke til at Nordavind ikke har trent så mye som man skulle trodd. Det er kanskje forståelig når supporten deres prøver seg på influencer-livsstilen. Vi har ingen spesifikk plan vi skal følge mot Nordavind, men vi har en plan som handler om å følge vår egen spillestil, og på den måten skal vi vinne.

Les også
– Kampen mot Ulvespill blir barnemat

LES MER: Riot lanserer en nordisk League of Legends-turnering

Nå skal det spilles best av fem

Semifinalene skiller seg kraftig fra seriespillet. Ikke bare handler det om å gå videre til en potensiell finale, men kampene spilles som best av fem, som betyr at man skal spille til ett av lagene har vunnet tre kamper. Det gir rom for å gamble mer, og kan by på overraskelser. Skal vi tro begge to er det en fordel for deres lag - som kan bli interessant.

– Best av fem er mye bedre for oss fordi vi er et lag som kanskje må tape en match for å bli seriøse igjen, og gi 100 prosent. Vi satser selvfølgelig på 3-0, men man kan ikke kimse av Nordavind sitt lag, sier Noman «Nomi» Ahmad.

I følge «Touch» vil det ikke være tvil om hvem som er det beste laget etter en best av fem.

– Det er alltid i vår favør, da kan vi komme unna med at vi for eksempel slapper av for mye og taper én match, og kan da skjerpe oss inn mot de andre kampene. I tillegg er vi ekstremt fleksible som kan spille alle helter i alle roller, og det gjør det mulig for oss å rotere på dette. I tillegg så får man virkelig vist hvem som er det beste laget, avslutter Rosander.

Siste fra forsiden