Alpha Centauri-aktige Pandora får ekspansjon

Det er ikke bare Civilization-skaperne som henter inspirasjon fra klassikeren.

Proxy Studios

Det turbaserte imperiebyggespillet Pandora: First Contact er åpenbart inspirert av Sid Meier og Brian Reynolds' klassiske Alpha Centauri, men selv om det leverte vanedannende strategi hadde det ikke helt den samme dybden som Alpha Centauri.

I etterkant av lanseringen har det fått flere store oppdateringer, som blant annet har gitt spillerne nye muligheter. 19. september får det også en offisiell ekspansjonspakke.

Nå kan man også utnytte havet. (bilde: Proxy Studios).

Den heter Eclipse of Nashira, og inkluderer blant annet en ny fraksjon og en ny rase med romvesener som lusker i bakgrunnen.

Hemmelig krigføring

Blant de nye funksjonene inkluderer langt flere muligheter til å drive lyssky virksomhet mot andre fraksjoner. Du kan ansette agenter som sniker seg rundt i nabolandene dine og starter opprør, stjeler teknologier, driver sabotasje og så videre.

Du kan også gjøre dette mens diplomatene dine snakker varmt om fred og fordragelighet. Den nye fraksjonen er spesialister på nettopp denne typen krigføring.

Dette var veldig blått. (bilde: Proxy Studios).

Ellers får vi noen mer praktiske nyheter. Vi kan sende arbeidere til å utnytte ressurser på havet eller til og med heve bakkenivået for å skape nye øyer og landområder, og vi kan sende ned miner fra satellitter i bane rundt planeten.

For eventuelt nye spillere er Pandora: First Contact et spill der du bygger en koloni på en fjern planet. Etter hvert som kolonien din vokser blir den til et mektig rike, som må konkurrere med andre riker om makten på planeten.

Underveis må du drive alt fra krigføring til forskning, og du må også forholde deg til planetens lokale dyreliv og befolkning. Vi finner det samme konseptet igjen i høstens utgivelse fra Civilization-skaperne, Civilization: Beyond Earth.

Siste fra forsiden