Telialigaen - Rocket League

Alt klart for nok et dramatisk Rocket League-sluttspill i Telialigaen

Norges aller beste lag barker sammen søndag.

Sindre Stien/Good Game, Domino e-sport, BSL Pro (Montasje: Gamer.no)

Etter en høydramatisk Rocket League-sesong i Telialigaen er det endelig klart for sluttspill. Vårens fire beste lag møtes til dyst søndag 25. april, for å finne ut hvem som er best i Norge.

Blant de håpefulle er regjerende mester Nordavind, samt AW3-laget som toppet tabellen denne sesongen. De møter henholdsvis Playwell og Domino i hver sin semifinale, og mens Nordavind og AW3 ser sterkest ut på papiret kan alt skje i Rocket League.

Vi har tatt en kikk på kampene som skal spilles og har også snakket med hvert av lagene for å finne ut hvilke forventninger de har til helgen. Vi har også hentet inn kommentator Dag Hallvard «Bidniss» Hustad for å dele sine tanker om hver av semifinalene.

Du kan se Rocket League-sluttspillet gratis på TV 2 Sumo. Første kamp starter klokken 12:00 på søndag 25. april.

– Jobber hardere enn noen gang

«Seeb» er fullt fokusert på å hente hjem Telialiga-trofeet.
Sindre Stien/Good Game

AW3 kunne knapt hatt en bedre sesong. med ni seire på ni kamper og en klar førsteplass på tabellen. Dermed kunne Sebastian «Seeb» Falch og kompani velge sin motstander for semifinalen, og valget falt på Domino.

DISSE SPILLER FOR AW3

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

– Vi grubla litt på det, og med tanke på tidligere resultater så føltes det riktig å velge Domino i og med at vi slo dem både i seriespillet og OnLAN-sluttspillet. Det er nok det laget i sluttspillet som vi føler oss mest komfortable på å spille mot, så da falt valget på dem, forteller Falch.

Som «Seeb» er inne på har AW3 et overtak på Domino – både resultatmessig og mentalt – og gutta går inn med et klart favorittstempel. Trioen har imidlertid ikke tenkt til å overlate noe til tilfeldighetene, og det jobbes knallhardt med forberedelser.

– Vi jobber hardere enn noen gang og gjør alt vi kan for å legge ting til rette for at vi skal gå ubeseiret ut av denne sesongen og ta med trofeet hjem.

Blir det finale regner «Seeb» med å måtte hamle opp med Nordavind. Også der har nok AW3 et lite overtak, med to seire mot den regjerende Telialiga-mesteren den siste måneden.

– Har en god feeling

«Major» og Domino har spilt seg stadig bedre denne sesongen.
Domino e-sport
Les også
Anmeldelse: Rocket League

Domino hadde ingen god start på sesongen, med kun ett poeng etter sine første tre kamper. Laget med Mads «Major» Berg i spissen fikk etter hvert skuta på rett kjøl og snek seg akkurat inn i sluttspillet på kampforskjell.

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Mads «Major» Berg
Malthe «SaphiiX» Have
Sander «Sberg» Stoltenberg

Vårsesongens siste kamp endte med tap for nettopp AW3, og «Major» var derfor ikke veldig overrasket over å bli plukket som motstander av «Seeb» og gjengen. Domino-kapteinen tror riktignok at sluttspillet hadde blitt tøft uansett motstander, og satser først og fremst på å spille god Rocket League.

– Forventa jo at det ville bli oss eller Playwell de valgte, men for vår del føler jeg det bare er vanskelige kamper i sluttspillet uansett. Jeg har full tro på at vi kan slå dem om vi klarer å spille på det vi er flinke på, sier Berg.

Også i Domino-leiren går det for seg med forberedelser før helgen. Gutta leverte stadig bedre utover i sesongen, men «Major» forteller at det fortsatt er flere ting å jobbe med.

– Forberedelsene har vært greie og vi prøver å finne ut av litt av hvert. Så jeg har en god feeling inn mot sluttspillet.

«Bidniss» mener:

– Denne skal AW3 vinne uten problemer. I motsetning til Nordavind, så føler jeg ikke at AW3 har for vane å starte tregt eller prøve mindre enn de burde. Domino er ikke et dårlig lag, men AW3 er såpass gode og innstilte på å vinne at jeg sier 4-0 til AW3. Maks én kamp til Domino.

– Vi vil ha revansj

«Choke» var strålende fornøyd med å møte Nordavind i semifinalen.
Domino e-sport

Semifinale nummer to byr på en reprise fra høstsesongens sluttspill. Ottar «Choke» Halvorsen og lagkameratene har riktignok byttet klubb siden den gang, men spillerne på både Playwell og Nordavind er de samme – og «Choke» gleder seg til å revansjere tapet fra i fjor.

DISSE SPILLER FOR PLAYWELL

Vis mer

Anker Alexander «Painyyy» Bugge
Ottar «Choke» Halvorsen
Joakim «Creamyy» Scheelhardt

– Det var Nordavind vi ville møte. Vi vil ha revansj etter alle gangene vi har tapt. Vi satser på seier og det er alle muligheter for det dersom vi spiller på vårt beste, melder Halvorsen.

Å slå Nordavind er ingen enkel oppgave uansett hvor bra man spiller. Playwell-gutta er imidlertid klare for å ta utfordringen på strak arm, og Halvorsen lar seg ikke stresse av søndagens storkamp.

– Forberedelser har det vært lite av, litt som med resten av sesongen. Kanskje en treningskamp dagen før og en til som oppvarming. Det holder vel til å slå Nordavind, smiler Halvorsen lurt.

– Har veldig god kontroll på Playwell

«Trex» tror det blir finale mot AW3.
BSL Pro

Foruten tapet for AW3 og et overraskende uavgjortresultat mot Major – da andreplassen på tabellen allerede var sikret – har Nordavind levert nok en solid sesong. Laget som lekte seg til sluttspillsuksess i høst er klare for å gjenta bedriften, og det begynner med en antatt enkel match mot Playwell.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Mads «Maadzz» Gjelsten

– Jeg er veldig fornøyd med å få møte Playwell i semifinalen. Vi har slått dem rundt fem ganger det siste året, så vi har veldig god kontroll på dem. Det bør ikke være noe problem så lenge vi er på, melder Theo «Trex» Gagnat selvsikkert.

I forkant av sluttspillet har Nordavinds fokus imidlertid ligget mest på AW3. Akkurat som «Seeb» tror «Trex» at det blir disse to lagene som møtes i finalen, og etter to stikk til AW3 har Nordavind sett seg nødt til å legge en ny slagplan for å ta seieren.

– Det har nok ikke vært mer spilling enn til vanlig, men heller mer kampanalyse for å vite hvordan AW3 spiller. Jeg tror det blir en mye jevnere kamp enn det var i Telialigaen og OnLAN-finalen, spår Gagnat.

«Bidniss» mener:

– Nordavind skal vinne. De er hvertfall antatt det. Det betyr ikke at Playwell ikke kan gjøre en god kamp, men når Nordavind går ut av hvilemodus så har ikke Playwell det samme nivået. Hvis Playwell går fullt fra start og Nordavind starter tregt som vanlig, tar Playwell et par kamper, men Nordavind kommer inn i serien etter hvert og vinner.

Du kan følge Rocket League-sluttspillet i Telialigaen direkte og gratis på TV 2 Sumo søndag 25. april. AW3 mot Domino går klokken 12:00, så Playwell mot Nordavind klokken 13:00 og deretter finale klokken 14:00. Alle kampene spilles best av syv.

Siste fra forsiden