Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– Alt tyder på at «RashiiiE» blir tilbudt kontrakt

Anders «aNdz» Kjær lovpriser og gir gode tegn til lagkameraten før semifinalen mot Demise lørdag.

Det er god stemning i Kingpins-leiren før sluttspillet går i gang lørdag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Demise og Kingpins åpner sluttspillballet lørdag klokken 11:00. Kingpins ankommer sluttspillet fulle av selvtillit etter en ukes lang treningsleir og er med det favoritter i sluttspillets første semifinale. Med favorittstempelet følger også et visst forventningspress.

Demise på sin side har hatt en litt mer turbulent oppladning. Ryktene svirrer om dette er den siste turneringen til flere i Demise-laget. Laget skal imidlertid fått trent individuelt og opparbeidet seg en god mengde timer før det hele braker løs på Lillehammer lørdag. Kaptein Mikal «enix» Øiestad avslører at han er en av spillerne som vurderer fremtiden sin, men vil ikke røpe hvilke andre spillere som befinner seg i tenkeboksen.

SLUTTSPILLET I TELENORLIGAEN: COUNTER-STRIKE: GO:

Vis mer

Lørdag kl. 11:00: Demise - Kingpins
Søndag kl. 11:00: Nordavind - Momentum
Søndag kl. 16:30: Finale

Hele sendeskjemaet for sluttspillet finner du her »

– Hva gjelder andre får de kommentere selv. Jeg er i vurderingsfasen på om jeg kommer til å fortsette på grunn av skole og at jeg er litt utbrent, men jeg er usikker enda. Hvordan det går i helgen har nok litt å si her, forklarer Øiestad.

Kampen ser du på VGTV lørdag klokken 11:00 »

LES OGSÅ: – Å fjerne «akEz» så tett på sluttspillet virker helt hodemist

– Vi er bedre spiller for spiller

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker

Demise har som nevnt ikke hatt den optimale inngangen til sluttspillet. Likevel varsler Øiestad at vi vil se et helt annet lag enn laget som møtte Kingpins i siste runde.

– Forberedelsene har vært helt greie. Vi har fått trent litt i det siste, men absolutt ikke optimalt. Alle har i hvert fall kommet seg opp på en grei mengde timer så det blir et helt annet lag enn det som møtte Kingpins i siste serierunde.

Øiestad forventer også en skjerpet utgave av Kingpins, men henger ikke med hodet av den grunn.

Mikal «enix» Øiestad vurderer sin fremtid som Counter-Strike-spiller.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg forventer et veldig påskrudd og strukturert Kingpins ettersom de har trent veldig mye den siste måneden. I tillegg har de vært på treningsleir i en uke før sluttspillet, så er ingen tvil om at de burde være klar på lørdag. Når det er sagt er vi bedre spiller for spiller, så hvis vi ikke spiller under pari vinner vi den kampen.

Rykter har det også vært hvorvidt Nordavind kom til å stille med Øiestads tidligere lagkamerat, og forrige sesongs store spiller, Kristian «akEz» Kornbakk i sluttspillet. Torsdag ble det også bekreftet fra innad i Nordavind-leiren at Jasmeet «RoSeY» Gill stiller som midlertidig femtemann. Øiestad mener Nordavind har tatt en idiotisk avgjørelse.

Les også
– Alle er i stand til å vinne runder på egen hånd

– Jeg tenker at det er idiotisk å ikke vente til etter sluttspillet, for så å spille med treneren sin. Det er ikke frekt ment mot han, men «akEz» er en mye bedre spiller og fikk ikke den Nordavind-muligheten uten grunn.

Øiestad tror nettopp et svekket Nordavind er grunnen til at den regjerende seriemesteren tar tittelen denne sesongen også. Men først må de over første hinder, Kingpins, i den han spår blir en jevn semifinale.

– Vi vinner Telenorligaen fordi vi slår Kingpins i en jevn semifinale, før vi slår et svekket Nordavind i finalen som bærer preg av at de mistet «akEz».

– Hva de gjør der borte overrasker meg ikke lengre

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Raymond «RashiiiE» Nilsen (prøvespill)

Kingpins kommer som kjent til sluttspillet rett fra treningsleir og har en ganske hektisk kalender foran seg. Anders «aNdz» Kjær er strålende fornøyd med de siste ukers arbeid, men føler likevel det er mye som gjenstår.

– Det var helt konge med en treningsleir. Det er like mye for å bringe gruppa sammen, som det er å bli bedre som lag i spillet. Vi gjorde mye kult, men spilte også veldig mye. Vi føler oss helt greit forberedt, det vil si at vi er helt noen lunde komfortable på noen kart. Det krever utrolig mye å få en sterk kartdybde så vi er ikke helt der enda.

Kjær forteller at Raymond «RashiiiE» Nilsen har gjort det bra på prøvespill til nå, og avslører samtidig at han nærmer seg en kontrakt.

– «RashiiiE» er ikke signert enda, men ting går veldig bra og alt tyder på at han skal bli tilbudt kontrakt. Ting funker veldig bra.

Kingpins har selv vært i en posisjon hvor Nordavind hentet deres spillere. Kjær er i likhet med Øiestad også skuffet over Nordavinds mange utskiftninger.

Anders «aNdz» Kjær er klar for nok et sluttspill.
Eivind Von D

– Hva de gjør der borte overrasker meg ikke lengre, ei vil jeg egentlig kommentere det. De får ha lykke til med egen satsing så får vi andre bare be for at de ikke ødelegger for hva vi prøver å få til.

Kingpins ankommer sluttspillet som en samlet gjeng, på tross av flere tvungne utskiftninger. Kjær føler spillerbytter nærmest har blitt en rutine, og sender samtidig et nytt stikk til Nordavind.

– Selvtilliten vår er absolutt bra. Vi har en knallgod gjeng, hvor alle kan ta ansvar når det trengs. Når det kommer til utskiftninger så er jeg blitt vant med det, men jeg er spent på hva Nordavind ville svart på samme spørsmål.

Når Kingpins møter Demise i første semifinale trekker Kjær frem lagspill som nøkkelen til seier.

– De har mange utrolig sterke individuelle spillere, så det går på å sette oss i gode situasjoner som lag. For eksempel ved å sette spillerne deres i situasjoner hvor det nesten er umulig å få mer enn ett drap. Vi slår dem ved å spillere smartere enn dem. De slår oss ved å ha individuelle spillere som treffer storformen, forklarer Kjær.

Kingpins-kapteinen har klokketro på at det er de som stikker av med tittelen denne sesongen. Han mener samholdet innad i laget er helt unikt og en viktig del av den gode progresjonen.

– Vi vinner Telenorligaen. Det har jeg veldig stor tro på, rett og slett fordi vi er et lag som har det veldig gøy når vi spiller, i tillegg til at vi er en gjeng som digger å spille med hverandre. Merkverdig nok tror jeg ikke så mange av de andre laga i sluttspillet kan si det samme. Vi har også en konge kombinasjon mellom rutinerte og uerfarne spillere.

Siste fra forsiden