AMD - kryptovaluta

AMD vil ikke sette begrensninger på utvinning av kryptovaluta

Velger å ikke følge Nvidia.

AMD Radeon RX 6700 XT.
AMD

AMD har ingen planer om å sette begrensninger for utvinning av kryptovaluta med sine grafikkort. Det ble bekreftet under en telefonkonferanse denne uken, melder PC Gamer.

Nyheten kommer etter at Nvidia prøvde seg med en utvinningssperre på sine RTX 3060-kort. Tanket var visstnok at spillfans skulle få sjansen til å snappe opp kortene i stedet for ivrige kryptogravere – noe ikke gikk helt etter planen da selskapet kom til skade for å gi ut en ny skjermdriver som omgikk sperren.

På spørsmål om saken sa produktsjef Nish Neelalojanan at AMD ikke hadde noen planer om å iverksette lignende tiltak. Han påpekte imidlertid at kortene er designet for og fungerer best til spilling.

– All vår optimalisering vil som alltid være fokusert på spilling, og vi har optimalisert alt for spilling. Spillere vil helt klart tjene mest på dette, og det kommer ikke til å bli en ideell løsning for utvinningskraft.

Som vi rapporterte tidligere denne måneden har ekstrem etterspørsel etter komponenter skapt krise i elektronikkbransjen. Spesielt skjermkort rives vekk så snart de ankommer butikkene, og med stadig økende priser på kryptovaluta tyder mye på at disse vil fortsette å være dyre og vanskelige å få tak i en stund fremover.

LES OGSÅ: Lyst på nytt skjermkort? Det bør du vente med »

Siste fra forsiden