Nvidia - grafikkort

Prisen på skjermkort vil bare fortsette å stige, sier Nvidia-sjefen

Skylder på en økning produksjonskostnader.

Nvidia

Forrige uke dro Nvidia sløret av sin neste serie med skjermkort, RTX 4000-serien. De nye kortene lover et stort sprang i ytelse, men etter kunngjøringen har mange reagert kraftig på prislappen.

Det foreløpig kraftigste kortet, RTX 4090, vil koste 20490 kroner. De to 4080-kortene, med 16 GB og 12 GB videominne, vil koste henholdsvis 15399 kroner og 11600 kroner.

Jen-Hsun «Jensen» Huang er sjef for Nvidia.
Nvidia

Under en spørrerunde med Nvidia-sjef Jensen Huang (via DigitalTrends) kom det spørsmål om nettopp prisen. For de som hadde håpet å kunne betale mindre for skjermkort i fremtiden, hadde Huang imidlertid dårlige nyheter.

– Moores lov er død. En wafer på 12 tommer koster er mye dyrere i dag. Ideen om at kretskort kommer til å synke i pris tilhører fortiden, sa Huang.

Han sikter til Intel-grunnlegger Gordon Moores sitat fra 1965, om at PC-kraft dobles annethvert år, til halvparten av prisen. Ifølge Huang koster det imidlertid såpass mye mer å produsere nye kort, at Moores lov ikke lenger er aktuell.

Huang påpekte videre at 3000-serien fortsatt presterer bra og gir mye valuta for pengene. Kommentaren har ført til spekulering på hvorvidt Nvidia har satt 4000-prisen såpass høy i håp om å selge unna de gamle kortene sine først. Nettstedet Hardwaretimes meldte i sommer at selskapet sitter med svært mange 3000-kort på lager, som følge av at kryptograving har dabbet litt av og skjermkort har blitt lettere å få tak i.

LES OGSÅ: EVGA slutter å lage skjermkort for Nvidia »

Siste fra forsiden