Telialigaen - Counter-Strike

– «aNdz» bidro mest på den humoristiske siden

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks tok med seg nok en trepoenger til tross for å ikke stille med sin faste femmer.

Sander «Grus» Nordeide Iversen sikter seg inn mot nok en førsteplass i Telialigaen.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Apeks 2 - 0 Bifrost
777 0 - 2 Oilers
Momentum 1 - 1 Nordavind
Celestial 1 - 1 FACT
Foxed 2 - 0 Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Åttende runde er ferdigspilt, og den leverte en underholdningsrik, men ikke fullt så jevn hovedkamp som tidligere antatt.

Apeks endte opp med å slenge Bifrost rett ned i grusen med en overbevisende seier, til tross for å nok en gang måtte spille med reserve. Denne gangen var det tidligere spiller, «aNdz», som fikk være med.

LES OGSÅ: Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

Alle rundens kamper overrasket på sine egne måter, og vi blir sittende igjen med den jevneste tabellen i Telialigaens historie på vei inn i siste og avgjørende runde. Oilers og Apeks fikk etter gårsdagens runde sikret seg hver sin plass i sluttspillet, mens hvem som stikker av med førsteplassen fremdeles er uklart. I mellomtiden kjemper Foxed, 777, Fact, Nordavind og Bifrost om de to resterende plassene.

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo »

Slik ser tabellen ut etter åttende runde.
Gamer.no

– «aNdz» bidro mest på den humoristiske siden

Kampen mot Bifrost endte akkurat som ønsket for Apeks, og med det er de sikret sitt sjette sluttspill i Telialigaen på rad, men Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks er ikke helt i mål enda.

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Nordeide Iversen
Martin «Nasty» Garvik
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Anders «aNdz» Kjær (Midlertidig spiller)

Pål «Polly» Kammen (trener)

– Etter å ha blitt så rutinert i Telialigaen skulle det bare mangle at vi er sikret plass, men vi er nok ikke helt fornøyd før vi har fått med oss pokalen hjem til lokalet. Vi har fortsatt ikke sikret oss førsteplassen i seriespillet, men den siste kampen mot Foxed på mandag bør være en enkel og grei, forteller Nordeide Iversen.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Iversen forteller at å spille med «aNdz» i stedet for «Jkaem» var uvant, men at det var god stemning hele kvelden.

– Det at vi måtte spille med reserve igjen hadde lite å si mot Bifrost, vi fire andre i laget er nok rutinerte og har spilt nok sammen til å vinne mot de fleste i ligaen. «aNdz» er jo heller ikke fullstendig ukjent med Telialigaen heller, og har jo spilt litt i det siste. Det han bidro mest med var uten tvil humoren, mens spillingen på den andre siden ikke var fullt så mye å skryte av, forteller Iversen.

Les også
Bettingselskap trekker seg som sponsor for Norges E‑sportforbund
Sander «Grus» Nordeide Iversen moret seg i hovedkampen mot Bifrost mandag kveld.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Etter to nokså overbevisende kart, vant Apeks til tross for noen litt uortodokse runder, noe som ytterligere fikk opp stemning for laget.

– Resultatet var som forventet, vi kunne absolutt avgjort kampen mye tidligere, men det kom litt såkalt «trolling» som førte til at vi kastet bort noen av rundene. Men når vi til slutt skjerper oss så vinner vi rundene greit. Bifrost har noen som skyter helt greit, men mangler en del spillforståelse og lagspill, så om de holder sammen og utvikler det kan det nok bli bra, avslutter Iversen.

LES OGSÅ: Apeks inntok tabelltopp etter dobbeltrunden

– Tapet mot Apeks gjør vondt

DISSE SPILTE FOR BIFROST

Vis mer

Johann «Saasinho» Saasen
Viktor «vHw» Wadman
Mathias «Mathio» Nornes
Emil «kaas» Kaasa
Mads «hug» Hauge

I forkant av hovedkampen var det et selvsikkert Bifrost som forberedte seg for tidenes overraskelseskamp. Dessverre for dem gikk ikke alt som planlagt. Johann «Saasinho» Saasen forteller at han ikke var forberedt på spillestilen Apeks kjørte.

– De var bare bedre enn oss i kampen. Tapet gjør vondt, og jeg tror ikke vi var helt forberedt på hvordan kampen ble spilt, noe som er dårlig fra vår side. Vi forventet litt mer respekt fra dem enn hva de viste, men i stedet ble det mye løst fra dem. Vi skulle kanskje vurdert å trene med å spille NPL istedenfor mot strukturerte lag, forteller Saasen med et smil om munnen.

Johann «Saasinho» Saasen og Bifrost har fortsatt håp om å komme seg til Sluttspillet.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Med en jevnere tabell enn noen gang på vei inn i siste runde av sesongen, er Saasen og gjengen nødt til å ta en seier mot Celestial om de være med til sluttspillet.

– Forberedelsene til kampen starter allerede i dag, så vi får se litt på hva slags slagplan vi vil legge mot dem, og hva som faktisk passer mot dem. Å komme oss til sluttspillet, og få en slags revansje mot Apeks hadde ikke vært dumt, men akkurat nå kommer vi kun til å ha fokus på kampen mot Celestial, så får vi ta resten litt som det kommer, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: – Bifrost er det dårligste laget vi har møtt hittil

Ekspertenes spillerbørs

Ekspertkommentator for TV 2, Leon Andor «Landor» Karlsen synes hovedkampen mellom Apeks og Bifrost var underholdende til tross for en manglende spenningsfaktor.

Leon Andor «Landor» Karlsen er nok en gang imponert over «Grus» sin prestasjon på server.
Sindre Stien/Good Game

– Bifrost våknet dessverre aldri helt i den kampen, så da ble det en forholdsvis komfortabel seier for Apeks. «aNdz» er jo et positivt tilskudd til et hvert lag, og er tydelig klovnen som trekker opp humøret på Apeks, men vi må nok en gang trekke fram «Grus» som kampens beste spiller. «Grus» er i en liga for seg selv nivåmessig akkurat nå, så vi får håpe noen i ligaen kan steppe opp og gi han skikkelig motstand så han pushes til nye høyder, forteller Karlsen.

ApeksKarakter BifrostKarakter
«Marcelious»7 «Saasinho»5
«Dennis»7 «Mathio»5
«Grus»8 «Hug»4
«Nasty»6 «Kaas»4
«aNdz»5 «vHw»3

Siste fra forsiden