Telenorligaen: League of Legends

Anerkjent jungler tas inn til lag i norsk førstedivisjon

BX3 Elektroniske Sportsklubb er i vinden igjen.

Tri Tin «K0u» Lam spiller nå for BX3. Dette bildet er fra tiden hans i Cloud 9.
Riot Games, stillbilde fra LCS-sendning

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G, Expert og Telenor.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene i Telenorligaen:

I starten av januar ble det kjent at BX3 kvittet seg med hele League of Legends-laget sitt, for så å plukke opp lagoppstillingen som vant høstsesongen.

Nå har de gjort enda en endring i spillerstallen. BX3 har nemlig hentet inn den anerkjente jungleren Tri Tin «K0u» Lam som blant annet har spilt for Cloud 9 Ecliplse, Ninjas in Pyjamas og Gamers 2.

Har fått et dårlig rykte i Europa

K0u er fremdeles ansett som en av Europas beste junglere, men har samtidig fått rykte på seg for å ha en litt «toxic» og «tiltete» oppførsel. Atferden hans skal også være blant årsakene til at han har vært innom så mange lag i en alder av 17 år.

I Cloud 9 Eclipse kom han for eksempel på kanten med lagets analytiker, Charlie «Charlie» Lipsie. Det var en faktorene bak at han i mai ønsket overgang til Ninjas in Pyjamas. Mens alt sto på forklarte K0u litt om situasjonen til Gamer.no:

– Jeg og Charlie hadde et ganske dårlig forhold. Jeg prøvde ikke så hardt i treningskamper og derfor trodde han at min dømmekraft var ganske dårlig. Det hender at jeg tenker feil og gjør dumme ting, men Charlie overdriver veldig og vet ikke nok.

Allerede i august var K0u sitt eventyr i Ninjas in Pyjamas over. Denne gangen var det også interne konflikter som lå bak.

Preben «Prebz» G. Bertheussen er support for i BX3.

Preben «Prebz» G. Bertheussen, som spiller support for BX3, forteller til bloggen Glittergames.no at han ikke har merket noe til «toxic»-oppførsel fra K0u så langt.

– Alle har holdt hodet kaldt på trening så langt og K0u har tatt over rollen som «shot caller» veldig bra.

I samme sak uttaler Prebz at det merkes at nivået til K0u er et hakk over andre norske junglere. Det fikk Arcane Gaming merke. De var nemlig det første laget som spilte mot den nyeste versjonen av BX3 sin lagoppstilling i Telenorligaen.

– K0u vant nesten første kamp alene

Mens BX3 er en av favorittene til å vinne ligaen, rykket Arcane Gaming opp i første divisjon denne sesongen. Per Steffen «Persha» Høe Dybdahl fra Arcane mener likevel at med mer trening i forkant så kunne de ha vunnet over BX3 i helga, men de var ikke forberedt på å møte en ny og såpass erfaren jungler som K0u.

Les også
Kommentar: Når grasrota blir til ugress

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Tri Tin «K0u» Lam (Jungle)
TBA (Mid)*
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
Preben «Prebz» Gulbrandsen (Support)

*BX3 har ikke bestemt seg for hvilken Mid Lane-spiller skal bruke fast fremover. For øyeblikket står både Jørgen «Hatrixx» Elgåen og Sondre «Tivity» Afdal oppført i deres lagoppstilling. Organisasjonen kommer til å ta en avgjørelse vedrørende denne posisjonen i slutten av februar.

– K0u hadde ekstremt stor påvirkning i begge kampene og vant nesten første kamp alene. Han er veldig sterk tidlig og vi var for rustne til å stoppe ham, forklarer Persha til Gamer.no.

Persha synes det er tydelig at K0u er Norges beste jungler for øyeblikket, men det er ikke umulig å stoppe ham. K0u er nemlig ganske lik andre junglere senere i spillet, han må bare stoppes i starten.

– Ikke la K0u få styre kampen tidlig. Det er der han skinner. Hvis dere får stoppet ham fra å «snowballe» lanes blir det lettere å håndtere ham, fordi han fremstår nemlig som en helt ordinær jungler senere i kampen, avslutter Persha.

Team Gamermag er det neste laget som skal spille mot K0u og BX3 Elektroniske Sportsklubb. Det skjer allerede til helgen og strømmes på GamerTV søndag 15. febraur klokken 18.00.

Resultatene fra andre runde i Telenorligaen:

Hjemmelag BortelagResultat
Tiger eSportsmotCelestial Gaming0-2
BX3 Elektroniske SportsklubbmotArcane Gaming2-0
Team GamermagmotSupaGoatSmuggla0-2
Team NoNamemotAtraxy2-0

Tabellen i Telenorligaen slik den ser ut nå:

PlasseringLagKamperPoeng
1.Celestial Gaming26
2.SupaGoatSmuggla24
3.Team NoName24
4.BX3 Elektroniske Sportsklubb13
5.Tiger eSports21
6.Arcane Gaming21
7.Atraxy10
8.Team Gamermag20

Siste fra forsiden