Anthem-lanseringen må vike for et nytt Battlefield-spill

EA bekrefter at spillet nå kommer i 2019, men mener det ikke er snakk om en utsettelse.

EA

Sent i forrige uke begynte ryktene å gå om at Anthem – det neste storspillet fra BioWare – likevel ikke ville lanseres mot slutten av 2018. Ifølge en rapport fra Kotaku måtte spillet visstnok utsettes for å gi utviklerne mer tid ved tegnebrettet.

Anthem lanseres senere enn planlagt, men er ifølge EA ikke utsatt.
EA

Nå bekrefter EA at det nettbaserte actionspillet først slippes en gang til neste år. Utgiveren påstår likevel at det ikke er snakk om en utsettelse, selv om lanseringen altså kommer senere enn opprinnelig planlagt.

Nytt Battlefield får fortrinnsrett

I et intervju med The Wall Street Journal forteller EAs finanssjef, Blake Jorgensen, at ryktene om utviklingsproblemer bare er noe sludder:

– Det er ikke en utsettelse. Folk prøver bare å lage en historie, kommenterer Jorgensen om Kotaku-rapporten.

I stedet sier han at lanseringen simpelthen er flyttet til et mer passende kvartal. Utgiveren skal nemlig slippe et nytt Battlefield-spill i oktober, og tanken var derfor at Anthem trolig ville få mer oppmerksomhet i begynnelsen av 2019.

Jorgensen delte ingen flere detaljer om Battlefield-spillet, men EA-sjef Andrew Wilson avslørte i en investorsamtale tirsdag at det er EA DICE som skal stå for utviklingen. Det svenske studioet gav oss Battlefield 1 i 2016, som høstet mye positiv omtale.

Vil du vite mer om Anthem?
Her kan du se BioWares neste spill i aksjon »

Siste fra forsiden