– Anthem slippes trolig ikke før i 2019

BioWares neste storsatsing er visstnok utsatt for å gi utvikleren mer tid.

EA

Anthem, den neste storsatsingen fra Dragon Age-utvikler BioWare, har visstnok blitt utsatt. Det nettbaserte actionspillet skulle etter planen slippes til høsten, men ifølge en rapport fra Kotaku er lanseringen nå flyttet til tidlig i 2019.

Se den første gameplay-traileren for Anthem. (Video: EA)

Kilder med kjennskap til prosjektet forteller at det opprinnelige lanseringsvinduet – som ble avslørt på fjorårets E3-messe – aldri var realistisk, men situasjonen skal ha endret seg ytterligere som følge av problemene med Mass Effect: Andromeda.

Etter den lunkne mottakelsen av Mass Effect-seriens hittil siste innslag, føler flere BioWare-ansatte Kotaku har snakket med at studioets fremtid hviler på Anthems skuldre. BioWare Montreal, studioet som var ansvarlig for Andromeda, ble tross alt kraftig nedbemannet og deretter slått sammen med EA Motive etter spillets skuffende resultater.

Trolig bare en kort utsettelse

Med så mye press på seg skal Anthem-teamet ha satt alle kluter til, i tillegg til å utsette den planlagte lanseringen. Kotaku melder at BioWare har hentet inn så godt som alle sine ansatte for å fokusere fullt på actionspillet – på bekostning av arbeid med et nytt Dragon Age og nettrollespillet Star Wars: The Old Republic – trolig fordi EA ikke vil tillate en altfor lang forsinkelse:

– For utviklerne virker det usannsynlig at utgiver EA vil la BioWare utsette spillet noe lengre enn til mars 2019, da selskapets regnskapsår går mot slutten, skriver Kotaku.

Regnskapsåret 2019 avsluttes 31. mars neste år, og som flere andre selskaper bruker EA ofte denne kalenderen som grunnlag for sine beslutninger knyttet til lansering av spill. Dette påvirker nemlig adferden til både aksjonærer og investorer.

Hverken EA eller BioWare har foreløpig kommentert situasjonen i offisiell kapasitet, og vi oppdaterer saken dersom vi hører noe mer.

Vil du vite mer om Anthem?
Her kan du se BioWares neste spill i aksjon »

Siste fra forsiden