Anthem

– Bioware planlegger en omfattende Anthem-overhaling

Rykter hevder at utvikleren er i full gang med «Anthem 2.0».

EA

Å si at lanseringen av Anthem ikke gikk helt etter planen for EA og Bioware er nok en av årets store underdrivelser. Spillet fikk voldsom kritikk av fans og anmeldere, og flere måneder senere har en haug med spillets ledere forlatt skuta, mens utvikleren fortsatt sliter med å fikse opp feil.

Bioware planlegger visstnok en stor overhaling av Anthem.
EA

Likevel har Bioware tilsynelatende ingen planer om å gi opp Anthem, og ifølge en fersk rapport fra Kotaku jobber utvikleren med en enorm overhaling av spillet.

Anthem 2.0

Ifølge kilder med kjennskap til situasjonen er Bioware godt i gang med det utvikleren internt kaller Anthem 2.0 eller Anthem Next. Det handler etter sigende om en totalrenovering av spillet, der oppdragsstruktur, gjenstander og selve verdenen skal gjennomgå store endringer.

– Vi ser på mulighetene for å droppe kravet om å vende tilbake til Fort Tarsis etter hvert oppdrag. og revurderer hva et oppdrag egentlig er – teknisk sett. Det har alltid vært ting som ikke henger helt sammen, og vi prøver å bringe alle spillets deler sammen igjen, fortalte en person med tilknytning til prosjektet.

Så langt skal ingen av prosjektets konkrete detaljer være fastsatt, så hvordan nye Anthem vil fungere er uvisst. Hvorvidt endringene vil komme stykkevis og delt eller i en samlet bunke er heller ikke bestemt, og en lansering er trolig enda et godt stykke unna. Dersom Bioware velger å gi ut overhalingen som et helt nytt spill er planen imidlertid at eksisterende Anthem-spillere ikke skal være nødt til å betale full pris for å oppgradere.

Det er tøffe tider hos Bioware.
Nå har Dragon Age 4-sjefen også forlatt studioet »

Siste fra forsiden