Anthem

Arbeidet med å fikse Anthem vil ta lang tid

Bioware er i gang med prosjektets eksperimenteringsfase.

EA

Det var i februar i år at Bioware kunngjorde en totalrenovering av Anthem. Det mye kritiserte actionspillet skulle gjenskapes basert på spillernes ønsker og tilbakemeldinger, men det endelige resultatet får vi ikke se på en stund.

I et ferskt blogginnlegg på Biowares nettsider skriver Christian Dailey, som leder arbeidet, at prosjektets kun har nådd den innledende eksperimenteringsfasen. Dermed gjenstår det enda mye arbeid, og som Dailey påpeker er det kun et lite team han har med seg.

– Vi er et lite team på rundt 30 mennesker, som jobber mot vår første store målsetting. Advarsel – dette kommer til å bli en lengre prosess. Og ja, teamet er lite, men hele poenget med dette er å ta oss god tid og vende tilbake til tegnebrettet. For et lite team er det mye lettere å gjøre kjappe justeringer underveis enn hva det er for en større gruppe.

Vil jobbe med fansen

Mens teamet fortsetter å pusle med sitt, er målet å etter hvert åpne opp hele utviklingsprosessen for fans. For å komme frem til de beste mulige løsninger planlegger Dailey og gjengen å vise frem akkurat hva de jobber med underveis, noe som riktignok kan bli en frustrerende prosess for spillerne.

– Virkeligheten er den at dere kommer til å se ting som ser fantastiske ut, men som vi ender med å kutte. Eller kanskje dere ser ting dere tror er elendige og som dere synes vi bruker altfor mye tid på. [...] Vi har kjempelyst til å være så åpne som vi kan, på grunn av deres lidenskap og interesse for Anthem. Men da får man også se hvordan pølsa lages – som forresten ikke alltid er et vakkert syn.

Bioware har foreløpig ikke delt noen plan for når ting kommer til å skje, men i tiden fremover kan fans forvente mer kommunikasjon i form av blogginnlegg, konseptkunst og direktesendinger med utviklerteamet.

Bioware jobber visstnok også med å pusse opp Mass Effect-trilogien.
Ifølge rykter er en kunngjøring rett rundt hjørnet »

Siste fra forsiden