Anthem

Bioware gir opp overhalingen av Anthem

– Skjønner at dette vil komme som en skuffelse.

EA

Bioware vil likevel ikke slippe noen stor overhaling av Anthem. Det ambisiøse prosjektet – kjent som Anthem Next – er lagt på hylla, slik at studioet i stedet kan konsentrere seg om Dragon Age og Mass Effect.

Skylder på korona

Det blir ikke mer Anthem.
EA

Nyheten ble først rapportert onsdag kveld av Bloomberg-journalist Jason Schreier, før Bioware selv bekreftet saken noen minutter senere. I et åpent brev til fansen forklarte Anthem-sjef Christian Dailey at koronapandemien hadde kommet i veien for arbeidet, og at studioet ikke lenger har nok ressurser til å gjøre ferdig Next.

– 2020 var et veldig annerledes år, og mens vi fortsetter å gjøre fremdrift på alle våre spillprosjekter har jobbing hjemmefra under pandemien påvirket produktiviteten og vi kan ikke få til alt studioet hadde planlagt før covid-19 uten å legge for mye press på teamene våre, sa Dailey.

EA skal fortsatt holde liv i spillets servere, forteller Dailey, men all videre utvikling blir altså skrotet. Dermed er drømmen over for spillere som hadde håpet at Anthems turbulente liv skulle få en lykkelig slutt.

Allerede under utviklingen skal Bioware ha støtt på en rekke problemer, inkludert uenigheter med EA. Lanseringen gikk ikke stort bedre, og vår anmelder var blant flere som kritiserte Anthems rotete utførelse. Året etter kom nyheten om at hele greia skulle totalrenoveres, med nye mekanikker og annet innhold, men slik ble det altså ikke.

LES OGSÅ: Mass Effect-trilogien pusses opp, og et nytt spill i serien er på vei »

Siste fra forsiden