BioWare/Anthem

Anthem mister enda flere folk: En av produsentene for spillet forlater BioWare etter åtte år

– Jeg tror Anthem har en lys fremtid, sier Ben Irving.

EA

I en serie Twitter-meldinger kunngjorde BioWare-ansatt og produsent for Anthem, Ben Irving, at han forlater studioet etter åtte års tjeneste.

Irving oppgir ingen spesiell grunn til at han nå tar hatten sin og går, men opplyser kun at han har takket ja til en «spennende mulighet» hos et annet spillselskap. Det er uvisst hvilket selskap det dreier seg om.

Når det gjelder det videre arbeidet med det seneste spillet han jobbet med, Anthem, er Irving optimist – til tross for at spillet som kjent har fått ganske hard medfart av publikum.

Seneste av flere

EA

– Jeg tror Anthem har en lys fremtid – det er et fantastisk team som jobber med det, og jeg ser frem til å følge spillets fremdrift og spille det fra sidelinjen, skriver produsenten på Twitter.

Irving er på langt nær den eneste som har forlatt Anthem-prosjektet den siste tiden. Som blant andre GamesRadar meldte i mai har tre nøkkelpersoner på utviklingsteamet allerede stanset arbeidet med Anthem – visstnok for å jobbe med det neste innslaget i BioWares Dragon Age-serie.

BioWare har imidlertid selv forsøkt å forsikre publikum om at de ikke har gitt opp spillet til tross for det som tilsynelatende er endrede prioriteringer hos studioet.

Hvorvidt Anthem kan reddes gjenstår å se, men det ser unektelig mørkt ut. Spillet har lidd av alvorlige spillmekaniske problemer som blant annet graverende skaleringsfeil både for utstyr og våpen. Mange har også opplevd at spillet rett og slett krasjer konsollen.

Som en konsekvens har svært mange spillere rett og slett gitt opp spillet, og BioWare selv har uttalt at de er svært skuffede over spillets mottakelse.

Les også: Knights of the Old Republic blir film »

Siste fra forsiden