Anthem

Flere PlayStation 4-spillere melder at Anthem skrur av konsollen

Oppdatert: En oppdatering som fikser problemet skal rulles ut neste uke.

EA

Oppdatering 8. mars: Etter nøye testing skal Bioware nå ha kommet frem til løsninger for flere PlayStation 4-relaterte problemer. Chad Robertson – sjef for utviklerens Live Service-avdeling – melder at en oppdatering som skal rette på en rekke av feilene vil lanseres neste uke.

Han forteller for øvrig at teamet ikke har kommet over ett eneste tilfelle hvor konsoller har dødd helt som følge av Anthem-spilling.

Opprinnelig sak følger.

De første ukene med Anthem har skapt mye hodebry for både spillere og utviklere. Førstnevnte har stadig oppdaget nye problemer, mens sistnevnte har jobbet på spreng for å rydde opp og polere på opplevelsen.

Hverken Anthem-spillere eller -utviklere har hatt mye tid til å slappe av siden spillets lansering.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Den siste uken har en ny feil dukket opp, med potensielt langt større konsekvenser enn vi har sett tidligere. Flere PlayStation 4-spillere melder nemlig at spillet stadig vekk skrur av konsollen, og i enkelte tilfeller skal maskinen ha dødd helt.

Krasj, fiks og krasj igjen

Ifølge rapporter fra spillere på både Reddit og EAs offisielle sider for brukerstøtte, krasjer Anthem med jevne mellomrom. Noen ganger sendes spillere bare tilbake til konsollmenyen, men ofte skrur maskinen seg helt av.

Ved siden av å miste fremgangen sin når spillet krasjer, forteller spillere at de må gjennom PlayStation 4s gjenopprettingsprosess hver gang konsollen skrus av. Denne ofte langtekkelige økten sjekker harddisken for skade, og dukker typisk opp dersom PlayStation 4 ikke ble skrudd av på riktig måte.

– Dette skjedde med meg også. Det verste er at når spillet skrur av konsollen, gjør det det som om du trakk ut kontakten fra veggen. Dermed må konsollen reparere seg selv, og i tillegg reparere min eksterne harddisk, skriver en Reddit-bruker.

Hva som forårsaker feilen er uvisst, men EA og Bioware har begynt å forske på problemet. I en melding på Twitter ber utvikleren om at påvirkede spillere sender inn rapporter via konsollen sin, dersom det lar seg gjøre. Eventuelt kan de sende inn detaljene via EAs nettsider.

Inntil en løsning er på plass kan det være lurt å være litt forsiktig dersom du spiller Anthem på PlayStation 4. Minst én spiller som har vært i kontakt med Kotaku forteller at en slik spillkrasj skal ha ødelagt maskinen fullstendig.

Vi var ikke spesielt begeistret for Anthem.
Vår anmelder hadde mye å utsette på opplevelsen »

Siste fra forsiden