Anthem

Det aller første geværet man får i Anthem er faktisk spillets beste våpen

– Dette er en feil og teamet jobber med saken, forklarer Bioware.

EA

Anthem, EA og Biowares nyeste storsatsing, tilhører en spillsjanger omtalt som «loot shooters». Målet er å kverke fiender og få bedre utstyr, slik at man kan kverke enda sterkere fiender og få enda bedre utstyr.

Den evige jakten på bedre utstyr er ikke alltid verdt det.
EA

Slik er det i hvert fall ment at spillet skal fungere, men i Anthems nåværende stand er historien en ganske annen. I en merkelig vri viser det seg nemlig at spillets svakeste våpen faktisk er det beste.

– Tallene er meningsløse

Det er Reddit-bruker «YeetLordSupreme» som har kommet frem til denne merkelige åpenbaringen, etter en omfattende runde med testing av ulike våpen.

Med en Level 1 Defender Rifle – våpenet man begynner med som Ranger-klassen – gjorde YeetLordSupreme visstnok 286 skade på en alminnelig fiende. Til sammenligning gjorde han 1184 skade med en Level 45 Masterwork Ralner's Blaze Rifle – et av de bedre våpnene man kan finne.

På overflaten virker tallene å stemme, men mens Ralner-geværet bruker seks kuler på å tilintetgjøre målet bruker Defender-rifla bare fire. Etter videre testing melder både den opprinnelige oppdageren og flere andre spillere at nybegynnervåpenet feier unna alt som er av motstand så lett som en plett.

– Fra dette kan vi trekke to konklusjoner. En: Det er noe aldeles feil med standardvåpenet. To: Tallene som indikerer skade er meningsløse og reflekterer ikke skaden man faktisk påfører et mål, skrev YeetLordSupreme.

– Teamet jobber med saken

Kort tid etter Reddit-posten dukket opp, hadde nyheten tilsynelatende nådd utviklerens kontorer. Biowares Andrew Johnson bekreftet raskt mistankene om at noe var feil, og lovet at saken ville rettes opp i en fremtidig oppdatering.

– Jeg har bekreftet med utviklerteamet at dette er en feil knyttet til standardvåpen i kombinasjon med bedre utstyr som man har på seg. Det funker ikke som det skal, og teamet jobber med å fikse det med en kommende oppdatering.

Johnson kommenterte ikke påstanden om at tallene for skade ikke betyr noe.

Les også: Flere PlayStation 4-spillere melder at Anthem skrur av konsollen »

Siste fra forsiden