Det kan bli lenge til vi får se et nytt Mass Effect-spill

BioWare skal ha lagt serien på is, og Andromeda-studioet skal være kraftig nedbemannet.

EA

Vi kan ha sett det siste fra Mass Effect-universet på en god stund – i hvert fall om vi kan tro de nyeste ryktene rundt serien. Ifølge en rapport fra Kotaku har BioWare lagt serien på is, og studioet bak Mass Effect: Andromeda – BioWare Montreal – skal ha blitt kraftig nedbemannet.

Mass Effect: Andromeda blir kanskje det siste Mass Effect-spillet på en stund.
EA

Kotakus kilder, som skal ha kjennskap til situasjonen, forteller at store deler av Andromeda-teamet har blitt overført til EA Motive, der de skal jobbe med nye Star Wars Battlefront II. Restene av BioWare Montreal vil fungere som en støttespiller for andre studioer, i tillegg til å pusle med oppdateringer til det nyeste Mass Effect-spillet.

Andromeda-kritikk

Nyheten kommer en drøy måned etter utgivelsen av Mass Effect: Andromeda, som neppe gikk helt som EA og BioWare hadde håpet. Vår anmelder var en av mange som savnet magien fra de tidligere spillene, og lanseringen ble preget av kritikk mot animasjonene i spillet.

Den skuffende åpningen kan ha bidratt til at Mass Effect-serien nå tilsynelatende går en usikker fremtid i møte. En offisiell uttalelse fra studiosjef Yannick Roy beskriver imidlertid endringene som en helt vanlig omstrukturering:

– BioWare vil fortsette å fokusere på Mass Effect: Andromeda, men vi prøver hele tiden å være klare for de neste opplevelsene vi vil skape. [...] I og med at våre BioWare- og Motive-team deler det samme kontorområdet i Montreal, setter vi noen BioWare-ansatte til å bidra med Motive-prosjekter som allerede er underveis, forklarer Roy.

Han påpeker at vi kommer til å se mye mer fra BioWare fremover, men nevnte ikke noe om fremtiden til Mass Effect.

BioWare er også i gang med et nytt, hemmelig prosjekt,
Det kommende spillet ble riktignok utsatt med så mye som ett år »

Siste fra forsiden