Mass Effects ansikts­modeller blir ikke penere for piratene

Kjøper man ikke spillet, får man ikke tilgang til oppdateringene.

Mass Effect: Andromeda har fått mye tyn for snodige ansiktsanimasjoner. Bioware har fikset problemet, men det får ikke piratene nyte godt av.
Electronic Art

Mass Effect: Andromeda har fått en humpete start og særlig Biowares animasjonsavdeling har måttet tåle mye kritikk den siste tiden. Mange spillere har reagert på at de forskjellige romvesenene og menneskene ikke var like billedskjønne som tidligere; faktisk kunne de underlige ansiktsanimasjonene ødelegge store deler av spillopplelsen, ofte fordi figurene ikke virket som om de fikk med seg hva som skjedde rundt dem. «Det var ganske rart da Sara lente seg forsiktig tilbake og smilte mens alle andre var stresset og bekymret over en kritisk teknisk feil i romskipet vårt» skrev vi i vår anmeldelse da spillet kom ut.

En tidligere Bioware-ansatt luftet for en tid tilbake en teori om at de snodige ansiktene skyldtes at ansiktene var kort forklart automatiserte – det var kode, ikke mennesker som hadde tegnet ansiktene.

Utdatert piratbeskyttelse

De nye ansiktsmodellene (til høyre) ser mye mer naturlige ut enn originalene.
Electronic Arts/Gamer.no

Nylig slapp Bioware en oppdatering som fikset flere sider ved spillet, deriblant fikk en del figurer en sårt tiltrengt ansiktsbehandling. Nå viser det seg imidlertid at det bare er de som faktisk har betalt for spillet som kan nyte godt av endringene.

Det viser seg nemlig at en del av oppdateringen også justerte litt på Denuvo – det medfølgende verktøyet som skal stoppe pirater i å kopiere spillet. Det var nok nødvendig, for det tok bare 10 dager fra spillet ble sluppet og til det var tilgjengelig for nedlastning på nettet. Dette kunne skje fordi Mass Effect: Andromeda faktisk ble lansert med en allerede utdatert versjon av Denuvo, skriver Eurogamer.

Nå er altså oppdateringen ute, men med den følger det med en oppdatert versjon av Denuvo. Altså ser det ut til at de som har piratkopierte versjoner av spillet bare må leve med at figurene ser keitete, unaturlige og fraværende ut.

Siste fra forsiden