Flerspillerbetaen for Mass Effect: Andromeda er kansellert

– Den riktige beslutningen basert på hvor nærme vi er lansering, forklarer utvikleren.

Electronic Arts

Den tekniske testen for Mass Effect: Andromedas flerspillerdel har blitt skrotet, kunngjorde BioWare denne uken.

I en melding på sine nettsider bekrefter utvikleren at man likevel ikke får prøve spillet på egne maskiner før lansering. Hvis man derimot befinner seg på neste ukes PAX East-messe i Boston, kan man stikke innom BioWare-standen for litt flerspiller-action.

BioWares Fernando Melo delte en liten smakebit fra Mass Effect: Andromedas flerspillerdel.
Fernando Melo, Twitter

For nærme lansering

Flerspillerbetaen ble opprinnelig annonsert i november 2016, og interesserte spillere kunne melde seg på via BioWares nettsider. Månedene gikk uten at betaen kom i gang, og nå mener utvikleren at det rett og slett har blitt for sent:

– Beklager at vi ikke vil ha en [teknisk test av flerspillerdelen]. Jeg vet mange gledet seg til den, og det gjorde vi også. Det er en lang historie, men dette er den riktige beslutningen basert på hvor nærme vi er lansering, forteller BioWare-produsent Fernando Melo på Twitter.

Ifølge Melo har flerspillerdelen allerede blitt testet grundig, både internt og via lukkede alfatester for utvalgte spillere. Han lover at alt fungerer som det skal, og at flerspillerdelen vil være fullt tilgjengelig for alle når spillet lanseres senere denne måneden.

Mass Effect: Andromeda kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One den 23. mars. Har du Origin Access-abonnement kan du riktignok få tidlig tilgang på spillet.

Har du tenkt å kjøpe Mass Effect: Andromeda på PC?
Dette krever spillet av maskinen din »

Siste fra forsiden