Slik blir det å spille Mass Effect: Andromeda

BioWare viste frem nye omgivelser, bilkjøring og kamper i fersk gameplay-trailer.

Siden annonseringen av Mass Effect: Andromeda i 2015 har EA og BioWare med jevne mellomrom gitt oss små drypp med informasjon og detaljer. Frem til nå har vi riktignok ikke fått se hvordan det blir å spille det kommende rollespillet, men under nattens Game Awards-show ble spillets første «gameplay»-trailer avduket.

Jakten på et nytt hjem

Planetene i Andromeda-galaksen er ikke spesielt glade i inntrengere.
Skjermbilde/EA

Den nesten fem minutter lange traileren – som du kan se øverst i artikkelen – tar oss med til Andromeda-galaksen, der handlingen i spillet foregår. I de nye omgivelsene velger man å spille som enten Sara eller Scott Ryder, et søskenpar som har fått jobben med å finne et nytt sted for menneskeheten å bosette seg.

Det blir naturligvis ingen enkel oppgave, og videoen gir oss glimt av både fredelige og aggressive forhandlinger med diverse skikkelser. Det kjente BioWare-dialogsystemet er tilbake, og gir oss igjen sjansen til å styre både enkeltsamtaler og handlingen i sin helhet i den retningen vi ønsker.

Dersom snakk ikke fører frem er våpen alltid et alternativ, og EA lover oss en rekke nye leketøy og egenskaper. I videoen ser vi blant annet protagonisten teleportere fra sted til sted for å enkelt kvitte seg med plagsomme motstandere, mens et hendig skjold stopper innkommende skuddsalver.

Hver planet forteller en historie

Du kan skanne omgivelsene dine for å grave opp informasjon.
Skjermbilde/EA

Andromeda består av mange planeter, som hver skal ha sin egen historie å fortelle. Når spillere ankommer en ny verden står de fritt til å handle slik de måtte ønske, men ethvert valg har konsekvenser og man må hele tiden passe på hvem man allierer seg med og hvem man gjør til en fiende.

Kampen for ressurser er drivkraften bak mange av konfliktene man møter på, og spillere må selv kjempe for å skaffe seg det man trenger. I Mass Effect: Andromeda begynner man med et skip og en bil, men nesten alt annet må man finne, stjele eller bygge selv.

Måten spillere tilpasser seg omgivelsene sine bestemmer hvorvidt de vil overleve i galaksens svært fiendtlige omgivelser, forteller traileren.

Mass Effect: Andromeda skal slippes til PlayStation 4, Xbox One og Windows i første kvartal av 2017.

Neste Mass Effect er det største BioWare-spillet noensinne.
Utvikleren frister med store mengder innhold »

Siste fra forsiden