Kvinne ble hetset på grunn av Mass Effect: Andromeda-animasjoner

– Det er aldri akseptabelt å angripe enkeltpersoner, svarer BioWare i uttalelse.

Electronic Arts

Det svært etterlengtede, nye kapittelet i Mass Effect-serien ble nylig sluppet i Nord-Amerika, og det er nok trygt å si at spillet ikke har levd helt opp til de enorme forventningene, ei heller her på verket. Som det ofte er på Internett var det imidlertid mange som føler behov for å ta kritikken ett steg videre.

Som blant annet Kotaku melder mottok nemlig en BioWare-ansatt en god slump hatefulle meldinger og sjikane på blant annet Twitter etter lanseringen av spillet. Meldingene dreide seg først og fremst om spillets mangelfulle ansiktsanimasjoner og rettet seg mot det mange trodde var lederen for ansiktsanimasjonene i spillet.

(De trodde dette fordi hun selv skrev i blant annet Twitter-profilen sin at hun var «lead facial animator» for spillet, uten at det unnskylder noe som helst av dette tullet, red. anm).

Det viste seg imidlertid senere at personen som mottok sjikanen, en kvinne ved navn Allie Rose-Marie Leost, overhodet ikke var en sjefsanimatør for spillet. Derimot har hun vært ansatt ved EAs «motion capture»-avdeling i Vancouver tidligere.

Electronic Arts

Noen av meldingene som vedkommende mottok var delvis av svært grov, seksuell karakter. Noen av dem antydet også at hun fikk jobben kun fordi hun var kvinne, og at hun burde får sparken umiddelbart.

I kjølvannet av de sinte meldingene publiserte BioWare selv en melding hvor de skriver at personen har blitt feilaktig identifisert som en person med en sjefsrolle i utviklingen av Mass Effect: Andromeda. Samtidig slo studioet også hardt tilbake mot de verbale angrepene.

– Det finnes ingen unnskyldning

– Vi respekterer meningene til spillerne, og ønsker tilbakemeldinger velkommen. Men det å angripe enkeltpersoner, uavhengig av deres engasjement i prosjektet, er aldri akseptabelt, skriver BioWare i meldingen.

I tillegg til en god del andre problemer har ansiktsanimasjonene vært et gjennomgangstema blant anmelderne som kastet seg over det nye Mass Effect-spillet.

– Av og til kan imidlertid ansiktene virke ganske merkelige, da de har en tendens til å låse seg til et uttrykk mye lenger enn de egentlig skal. Det var ganske rart da Sara lente seg forsiktig tilbake og smilte mens alle andre var stresset og bekymret over en kritisk teknisk feil i romskipet vårt, skrev vår anmelder i sin anmeldelse. Spillet ble likevel tildelt brukbare 7 av 10 poeng.

Mass Effect: Andromeda slippes i Europa 23. mars, til Xbox One, PlayStation 4 og PC.

Les hele anmeldelsen vår av Mass Effect: Andromeda her »

Siste fra forsiden