Telialigaen - Counter-Strike

– Apeks har sett helt hodeløse ut i de siste kampene

Telialigaen-kommentator Tommy «TommyM» Monsen er ikke nådig i kritikken av Apeks' form før mandagens hovedkamp mot Bifrost.

Telialigaen-kommentator Tommy «TommyM» Monsen mener varsellampene blinker kraftig for Apeks.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES SISTE RUNDE I TELIALIGAEN - COUNTER-STRIKE

Vis mer

Kl. 20:00: Bifrost - Apeks
Kl. 20:00: Midgard - Nordavind
Kl. 20:00: Oslo Lions - Stabæk Momentum
Kl. 20:00: Riddle - Bitfix
Kl. 20:00: Reapers - Celestial

Alle kampene spilles mandag 30. mars.

Terminlisten »

Mye er avgjort i toppen før den siste serierunden i Telialigaen i Counter-Strike, men ikke alt. Vinneren av seriespillet mottar den andre invitasjonen til den nordiske kvalifiseringen for BLAST Showdown.

Utgangspunktet er enkelt. Bifrost må slå Apeks for å ta tabelltoppen og stjele med seg plassen til Elisa Invitational, som den nordiske kvalifiseringen også heter. Ved uavgjort er det Apeks som slår følge med Nordavind inn i BLAST-sirkuset.

– I mine øyne er Apeks klare favoritter, til tross for at de har hatt en tøff periode i det siste. De skal være flere hakk over et Bifrost-lag som har gjort sakene sine godt hittil i årets sesong, mener Telialigaen-kommentator Tommy «TommyM» Monsen.

Monsen, som nok en gang må se kampen hjemme på sofaen grunnet korona-viruset er ikke nådig når han beskriver Apeks sine resultater den siste tiden.

– Det virker som Apeks har opplevd et antiklimaks etter Minor-kvalifiseringen. Etter å ha levert veldig godt der, har det sett helt hodeløst ut i de siste kampene. Det virker nesten som et dødt lag som bare spiller kamper på grunn av at de må. Det har vært lite samspill og struktur på det de har drevet med i det siste, mener Monsen men legger til

– Men i Telialigaen har de sett solide ut, så jeg forventer likevel 2-0 til Apeks, avslutter Monsen.

Se toppoppgjøret mellom Bifrost og Apeks på TV 2 Sumo Fri mandag klokken 19:55»

Slik ser tabellen ut før niende serierunde.
Telialigaen

Må ha seier for å kapre førsteplassen

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

Steffen «SLY» Amundsen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Mikael «mikki» Gaup
Bjørnar Fauske «bfr» Røn
Snorre «fletch» Granerud

Mikael «mikki» Gaup og Bifrost er to poeng bak Apeks.
Eivind Von Døhlen

Søndag delte Bifrost poengene i hengekampen mot Riddle. Mikael «mikki» Gaup i Bifrost mener søndagens resultat ikke hadde så mye å si.

– Uavgjort hadde ikke all verdens mye å si. Vi måtte gå for 2-0 uansett for å unngå en tiebreaker-kamp, men nå holder det ikke med uavgjort heller.

Les også
FaZe røk ut like før sluttspill i PGL Major Stockholm

Gaup mener de ankommer mandagens kamp som klare underdogs og føler derfor ikke nevneverdig press.

– Føler ikke så veldig stort press, for det er ingen som forventer at vi skal ende opp med den plassen. Vi er underdogs i mandagens kamp, men det føles litt fint å komme inn til en kamp for første gang denne sesongen som underdog. Vi har ingenting å tape.

Tross lave skuldre mener Gaup at en plass blant de beste nordiske lagene vil være stort for både spillere og klubb.

– En seier vil være massivt for klubben, men ikke minst for alle oss fem. Jeg har mine tvil om det blir spilt på LAN, som er litt kjipt for alle lag som deltar, avslutter Gaup.

LES OGSÅ: Fact snublet mot Celestial - Domino gjorde jobben og sikret sluttspill

– Den største motstanderen har vært oss selv

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks sliter med formen om dagen.
Sindre Stien/Good Game

Bifrost sin poengdeling gjør utgangspunktet litt enklere sett med Apeks-øyne.

– At Bifrost spilte uavgjort mot Riddle gjør det litt enklere for oss å sikre førsteplassen, ettersom vi kun trenger ett kart. Men vi blir jo selvfølgelig å prøve det vi kan for å ta dette 2-0, forteller Sander «Grus» Nordeide Iversen i Apeks.

LES OGSÅ: ESL Rio Major utsettes til november - Valve dobler premiepotten

Telialigaens ubestridt beste lag kan likevel rote det hele bort med tap mandag.

– Vi føler ikke noe som helst press mot de, den siste tiden etter Minor-kvalifiseringen har den største motstanderen vært oss selv og det mentale. Derav en del skuffende kamper som vi gjerne burde ha vunnet. Vi skal gjøre alt vi kan for å sikre oss Elisa Invitational og vise oss fram. Vi storspiller av og til i treningskamper mot lag på det høyeste nivået, men nå må vi få det ut i offisielle kamper.

Å få ut potensialet sitt blir viktig mandag i følge Iversen. Både for å sikre seg den gjeve førsteplassen, men også å statuere et eksempel.

– Kampen mot Bifrost er viktig for å faktisk vise at vi er noen hakk over resterende, selv om de har imponert stort denne sesongen og er på veldig god vei. Jeg mener det er blitt litt høyere nivå i Telialigaen denne sesongen, folk har utrolig bra aim og begynt å spill mer lagspill og smartere, avslutter Iversen.

Siste fra forsiden