«Jkaem» til Apeks

Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

– Norge trenger et flaggskip igjen.

Joakim «Jkaem» Myrbostad returnerer til Norge og Apeks etter mange år i utlandet.
Starladder

Mandag formiddag annonserte Apeks kanskje den største bomben i nylig norsk Counter-Strike-historie. En av våre største internasjonale stjerner, nemlig tidligere Renegades og 100 Thieves-stjerne Joakim «Jkaem» Myrbostad returnerer til norsk Counter-Strike og Apeks. Nordmannens tidligere klubb, 100 Thieves trekker seg ut av Counter-Strike, og dermed var han klar for nye utfordringer. Myrbostad tar over for Erik «Truth» Hansen Dyrnes som nylig ble benket av klubben.

LES OGSÅ: – Renegades reddet karrieren min

Myrbostad har signert en kontrakt med klubben som varer ut 2023, og flytter hjem til Norge for å jobbe i Apeks sine lokaler. I Apeks' pressemelding sier sportslig leder Anders Kjær følgende.

Daglig leder i Apeks, Denise Anfinnsen, gleder seg til å se «Jkaem» i aksjon.
Fahil Anweri/Apeks

– En av våre største ambisjoner har vært å hente de norske stjernene hjem mens de enda har lenge igjen av karrieren. Joakim er en gigantisk ressurs på mange måter og vil påvirke laget i en enormt positiv grad. Vi er også veldig glade over å ha signert Joakim ut 2023, det vi gi han så vel som oss en god forutsigbarhet i tiden fremover.

Også daglig leder i Apeks, Denise Anfinnsen er meget fornøyd med signeringen.

– Dette gir absolutt en pekepinn på hvordan satsingen til klubben vil være videre. Vi vil være en anerkjent e-sportklubb nasjonalt og internasjonalt, og med det må vi få inn de store norske profilene som kan være med å løfte e-sport i Norge, men også norsk e-sport utenfor landegrensene.

Myrbostad kommer ikke til å spille kveldens kamper i Telialigaen, men vil være klar til runde åtte neste mandag.

LES OGSÅ: – Det er ingen lag i Norge som skremmer oss

– Norge trenger et flaggskip igjen

Myrbostad ønsker å løfte Apeks til det neste nivået.
Starladder

Gamer.no pratet med Myrbostad før annonseringen, og nordmannen forteller om hva som var motivasjonen med å komme tilbake til Norge og valget av Apeks som ny klubb.

– Det var aldri noen tvil om at det var Apeks jeg ønsket å spille for i Norge. Ambisjonene deres er høye, og står i stil med mine egne. Det er også fine folk i klubben som gjør at man føler seg ønsket. Det er også viktig for meg, forteller Myrbostad til Gamer.no.

Myrbostad har vært i utlandet i mange år nå, og tar med seg lassevis av erfaring til Norges beste klubb for tiden.

Les også
Poengdeling i hovedkampen

– Jeg tar med meg mange erfaringer hjem i bagasjen, både på godt og vondt. Jeg håper å kunne bidra med optimisme og løfte profesjonaliteten generelt i den norske Counter-Strike-scenen. Rutine, erfaringer og et massivt kontaktnettverk er nøkkeltingene jeg tar med.

– Hva er målet med å komme tilbake til Norge?

– Målet med å komme hjem er å løfte det norske e-sport-samfunnet. Norge trenger et flaggskip igjen, og målet må være at Apeks lykkes med å ta den rollen.

LES OGSÅ: – Hadde bestemt meg for å legge opp

– Samtlige kan vente seg smekk

«Jkaem» (bak til venstre) gjenforenes med «Polly» (bak til høyre) i Apeks. Her for LGB Esports i 2015 sammen med «Rain», «Rubino» og «Zeves».
Helena Kristiansson/ESL

Selv om Myrbostad tar med seg massevis av erfaring fra major-turneringer og alt det internasjonal Counter-Strike kan by på, mener han at laget trenger tid sammen.

– Planen blir å spille mye sammen, og bli godt kjent med hverandre. Det tar tid å bli solide som et lag, så det blir nok fokuset utover året.

På spørsmål om hans signering kan være med å løfte Apeks og gi de muligheter til å bli med i turneringer de ikke hadde tidligere, er Myrbostad litt mer beskjeden.

– Markedsverdien på klubben tør jeg ikke å uttale meg så mye om, men jeg håper jo at min inntreden kan åpne noen dører utenfor Norges grenser, selvfølgelig, sier han.

LES OGSÅ: «Jkaem» briljerte da Renegades tok seg til sluttspill

Myrbostad sier at han gleder seg til et nytt prosjekt, og det å være nærmere sitt eget hjem enn tidligere.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på et prosjekt som er på vei opp og frem. Nå skal vi finne veien sammen. Man har jo også et liv utenfor Counter-Strike-serveren som betyr mye, som jeg vet blir mye bedre her hjemme. Det å ha kjæreste, familie og venner i nærheten igjen blir utrolig godt.

Returen gjør også at han får muligheten til å spille i Telialigaen nok en gang, etter mange år utenfor det norske systemet. Han er veldig sikker på at det skal gå veldig bra.

– Det blir spennende. Jeg må ærlig si at jeg ikke har så god oversikt på lagene jeg nå skal konkurrere mot, men jeg kommer nok raskt inn i det. Samtlige kan vente seg smekk, avslutter Myrbostad med et smil.

Siste fra forsiden