Telialigaen - Playerunknown's Battlegrounds

Apeks inn på tabelltopp, men PUBG-kapteinen er enda ikke fornøyd

Celestial jager fortsatt bak, mens GameFraym snublet igjen.

«Simsy» mener Apeks kunne ligget enda bedre an.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

PUBG-høsten i Telialigaen har lenge vært en uhyre jevn affære, med kun et knippe poeng som skilte Apeks, GameFraym og Celestial på topp. I sesongens femte runde bestemte Apeks seg imidlertid for at nok var nok, og med en solid poengsanking rykket laget ifra konkurrentene.

To seire og 46 elimineringer sikret gutta 72 poeng – det meste noe lag har klart å samle på én runde denne sesongen. Apeks har nå 20 poeng ned til nærmeste konkurrent, men kaptein Erik «Simsy» Gravrok er likevel ikke helt fornøyd.

Apeks sanket flest poeng på tirsdag.
Telialigaen.no

– Vi spiller ikke bra, det bare ser sånn ut. Altså vi spiller jo i og for seg bra, men vi skal egentlig få flere poeng enn det vi gjør, sier Gravrok til Gamer.no.

Du kan se PUBG i Telialigaen direkte hver tirsdag klokken 19:00, på Twitch-kanalen til Gamer.no.

– Vi blir ikke straffet for feil

Spesielt trekker «Simsy» frem en mangel på disiplin i laget. Som han forklarer det blir det ofte til at gutta slipper formasjonen for å jage enkle drap. Foreløpig har det ikke straffet seg altfor mye, men Apeks-spilleren er ikke i tvil om at det har gått utover muligheten til å plukke flere poeng.

– Det er kanskje det viktigste i et lag at man ikke minster folk fordi noen ikke holder sin side. Vi blir bare ikke straffet like mye her som vi gjør i større turneringer. Hadde vi fått støt hver gang vi brøt formasjonen så hadde vi garantert fått flere poeng.

Selv om sesongen så langt ikke har gått helt på skinner, kan Apeks trøste seg med en foreløpig god utsikt ned til samtlige andre lag. «Simsy» nøler med å rose andreplasslaget Celestial for mye, men påpeker at både de og GameFraym stadig er med i kampen.

– Celestial holder tritt, men «noobs» kan også ha gli. Tapet av «ultra» var nok et ganske heftig skudd for baugen for GameFraym. De gjør mye bra, men også mye dårlig – som oss. Vi burde vinne, men GameFraym og Celestial kan vinne. Det ligger på oss, ikke dem, mener Gravrok.

LES OGSÅ: To klare forhåndsfavoritter til PUBG-høsten i Telialigaen »

– Kan lett ta igjen Apeks

«Himannen» og Celestial henger fortsatt med i kampen om førsteplassen.
Privat

Tirsdagens nest beste prestasjon var det Celestial som sto for. To seire av tre mulige på kartet Erangel sendte laget opp på andreplass sammenlagt. Med noen justeringer på Miramar tror Aleksander «Himannen» Sølvsberg Slungaard at tabelltoppen er innen rekkevidde.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Kampene har gått helt greit – spesielt de på Erangel, der vi fikk to førsteplasser og en tredjeplass. Det er vel også der vi har fått 70 prosent av poengene våre. Om vi bare jobber bedre og spiller mer sammen på Miramar, så vi får til en balanse, mener jeg vi lett kan ta igjen Apeks.

For mellom Apeks og GameFraym er det førstnevnte «Himannen» utpeker som sterkeste motstander, etter nok en tung dag for den regjerende seriemesteren. 36 poeng for GameFraym er selvfølgelig ikke noe å kimse av, men som kommentator Stian «Eiefant» påpekte under sending ser det ikke like bra ut når lagets argeste konkurrent tar dobbelt så mye.

Dersom noen skal hale seg helt opp til Apeks har de snart bare tiden av veien. Nå gjenstår kun én ordinær serierunde, før lagene skal ut i Telialigaens aller første superrunde med femten kamper spilt over tre dager.

Sesongens neste PUBG-runde i Telialigaen holdes tirsdag 17. november. Du kan følge kampene direkte fra klokken 19:00 på Twitch-kanalen til Gamer.no.

Slik ser tabellen ut etter femte PUBG-runde i Telialigaen.
Telialigaen.no

Siste fra forsiden