Telialigaen: Counter-Strike

Apeks Rebels er Norges beste Counter-Strike-lag

Vinner Telialigaens høstsesong mot Wizard.

Apeks Rebels kan juble for seieren i finalen av Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Good Game

DISSE SPILLER FOR APEKS REBELS:

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Patrik «Brave» Karlsen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

Tryllekunsten er avsluttet. Apeks Rebels er vinnere av Telialigaen høsten 2022.

Apeks Rebels kan krone seg med tittelen Norges beste Counter-Strike-lag etter en innholdsrik finale på SpillExpo i Lillestrøm. Talentlaget kan også ta med seg sjekken på 86 000 kroner hjem i bagasjen.

Apeks Rebels trener Torbjørn «mithR» Nyborg var naturlig nok strålende fornøyd etter å ha løftet pokalen.

– Dette er virkelig stort. Da vi mistet Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen, mistet vi fra starten av motivasjonen. Likevel har vi jobbet oss gjennom det og det å stå igjen med pokalen nå beviser blant annet at jeg har gjort et riktig karrierevalg. Jeg er nesten på gråten nå, forklarer dansken.

Wizard fortsatt der de slapp i går under sin semifinale mot Skade X og viste eksepsjonell form mot Apeks Rebels. Kampen bølget frem og tilbake og begge lag hadde sjanser å sikre seg initiativet i kampens første kart. Daniel «zykes» Jensen dro sammen med superveteran Kristian «KORN» Hokland i land en imponerende 16-10 seier mot Rebellene på Dust2.

Det neste kartet Overpass bølget frem og tilbake, men da det gjaldt som mest viste det unge laget til Apeks rutine og vant etter en dramatisk dobbel overtid.

På det siste og avgjørende kartet Vertigo fulgte lagene hverandre som skygger. Igjen var det Apeks Rebels som trakk det lengste strået og kan etter et maraton av en finale endelig kalle seg Norgesmestre.

LES OGSÅ: Apeks Rebels videre til finalen i Telialigaen

Favorittene floppet

Det var på forhånd store forventninger til både Skade X og 777. Skade X som før Telialigaens sluttspill uttalte at "ingen norske lag er kapable til å stoppe oss" fikk en hard virkelighetssjekk da de regel rett ble knust av et heltent Wizard-lag, anført av Kristian «KORN» Hokland.

777 kom inn i sluttspillet som doble regjerende mestere. Laget var av mange ansett til å være ørsmå favoritter mot ungguttene i Apeks Rebels. De regjerende mesterne klarte ikke å stå i mot presset fra Rebellene og røyk ut etter 2-1 i kart.

LES OGSÅ: Kjempeskrell i Telialigaens semifinale - Skade X slått ut av Wizard

Siste fra forsiden