Apeks

Apeks sender nok en spiller til benken

Denne gangen er det «Truth» som må skygge banen like før oppgjøret mot Oilers Esport.

FØLGER «AKEZ» TIL BENKEN: «Truth» blir erstattet av treneren «Polly» før hovedkampen av runde seks mot Oilers Esport.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

Torsdag ettermiddag la Apeks ut et innlegg på Twitter hvor de informerte om at Erik «Truth» Hansen Dyrnes er benket med umiddelbar effekt. Dette kom som følge av forskjeller mellom spillerens og klubbens visjon. Endringen kommer i kjølvannet av forrige rundens kamp mot utfordreren 777, som endte uavgjort.

Sander «Grus» Nordeide Iversen uttalte i etterkant av kampen at spillerne gjorde ingenting imellom kartene, foruten å fortelle hverandre at de var langt bedre enn motstanderne. Krise er det likevel ikke for Apeks, som i forkant av kampen mot nåværende førsteplass, Oilers, ligger knappe tre poeng bak. Trener Pål «Polly» Kammen trer inn for Erik «Truth» Hansen Dyrnes. I følge Kammen, er dette kun midlertidig.

Pål «Polly» Kammen (trener).
Sindre Stien/Good Game

– Jeg spiller bare det jeg må før vi får på plass en femte spiller innen kort tid. Jeg skal gjøre mitt beste, så jeg tror vi skal dra det i land uansett, sier han.

Den tidligere London Conspiracy-spilleren virker likevel ikke urolig i forkant av nest rundes kamp mot Oilers, som sendes direkte på TV2 Sumo, mandag 18:30.

– Timing på spillerbytter vil aldri være optimal. Vi spiller mange ulike turneringer, så det vil alltid kollidere med noe. Vi satser på at vi som sitter igjen gjør jobben mot Oilers og tar de tre poengene vi ønsker, sier Kammen.

LES OGSÅ: Apeks-kapteinen benket

Bør vinne de resterende kampene

Årets høstsesong kan bli den femte strake serietittelen til Apeks i Telialigaen.

– Vi må slutte å gi bort unødvendige kart mot motstandere vi skal være bedre enn enkelt og greit. Tar vi resten av kampene som vi bør gjøre, så skal førsteplassen være vår, sier han.

TABELLEN: Slik ser toppen av tabellen ut etter fem runder.
Skjermbilde Telialigaen.no.

Ser allerede etter nye muligheter

Erik «Truth» Hansen Dyrnes.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Erik «Truth» Hansen Dyrnes, som tidligere har spilt for Big Time Regal Gaming i Kina, ser allerede etter nye muligheter, til tross for at kontrakten varer ut 2020. Dette annonserte han selv på Twitter.

Les også
Klar tale fra politikerne: – Vi må anerkjenne e-sport og gaming

For Apeks er det sluttspillet som gjelder. Til tross for lagbyttene, avkrefter Dyrnes at det har vært tøft for laget etter sommeren.

– Det har egentlig ikke vært en vanskelig høst, man kan ikke alltid vinne og det er bedre å få et par uavgjort i seriespillet for så å vinne sluttspillet, sier han.

Dyrnes har spilt for Apeks siden slutten av 2019 og innrømmer at det kan bli litt rart å se mandagens kamp fra sidelinjen.

– Jeg tenker at det blir som å se en helt vanlig kamp, men det er jo lenge siden jeg har sett en Apeks-kamp, så det kan bli litt rart det, avslutter Dyrnes.

Siste fra forsiden