Apeks - PUBG

Apeks tok steget opp blant verdenseliten i PUBG

«Simsy» slår knallhardt tilbake mot kritikerne.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Apeks' vei til den prestisjetunge PUBG Continental Series-turneringen (PCS) ble langt jevnere enn det så ut før siste kvalifiseringsdag. Med fem skuffende kamper seilte gutta ut av avansementsplass, men en siste kraftanstrengelse når det gjaldt som mest reddet dagen.

– Det var faktisk en helt jævlig dag. Vi spilte skikkelig dårlig, men reddet det inn på siste kartet, sier en fornøyd Erik «Simsy» Gravrok til Gamer.no.

Slår tilbake mot kritikerne

Med både PCS-plass og billett til helgens Dreamhack-finale har Apeks-gutta for alvor spilt seg opp blant de beste Playerunknown's Battlegrounds-lagene i verden. Det kommer etter en tøff periode for laget, og «Simsy» nøler ikke med å sende et stikk til alle som tvilte på dem.

Etter en periode med motgang har «Simsy» og resten av Apeks-gutta omsider karret seg opp blant de beste.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Altså. Faen ta folk som har vært med på den hatbølgen, smeller det kontant fra Gravrok.

Apeks-spilleren erkjenner at resultatene har latt vente på seg, men minner om at det var nødvendig med en tilvenningsperiode etter at den helt nye lagoppstillingen kom sammen i april.

– At vi har hatt en lang periode med skuffende resultater er jo ikke noe å legge skjul på. Men vi har laget et nytt lag fra bunnen og hat masse omstillinger og problemer hele veien. Vi har sugd, men aldri så mye som de som skriver «Apeks LUL» i chatten tror.

Hektisk program

Kvartetten får riktignok ikke noe tid til å hvilke på laurbærene. Etter 20 dager i strekk med kvalifiserings- og turneringsspill er det rett til Dreamhack-finale i morgen, så første runde Telialigaen på tirsdag og deretter PCS. Det er nok til å bli svimmel av, men som «Simsy» forteller er det først nå moroa kan begynne.

Disse spiller for Apeks

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok
Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen
Jonas «C4LVIN» Sørvik
Sturla «IntenZ» Hoberg

– Det er utrolig rått å spille, men man blir sykt sliten. Er som å ha matteeksamen hver dag. Målet har vært å kvalifisere oss til finaler og så gi full gass med senka skuldre om vi kommer oss dit. Vi har trua.

For akkurat selvtillit mangler det ikke på hos Apeks, selv etter kamp mot både utmattelse, svake resultater og kritikere. Noe av æren for det må nok gå til lagets mentale trener, som har hjulpet til med å holde moralen oppe selv når det butter imot. Gutta fokuserer på sitt eget spill, og tar resten som det kommer.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Jeg vil at vi skal spille dritbra. Så får alle de andre lagene falle på blyet vårt – samma hvem det er.

Du kan følge Apeks-gutta i helgens Dreamhack-finale på Twitch. Sendingen begynner 17:00 på fredag, og totalt skal det spilles seks kamper hver dag fra fredag til søndag. Norske Jim «Jeemzz» Eliassen er for øvrig også med i finalen, for Team Liquid.

Siste fra forsiden