Komplett BarCraft Experience

Åpen kvalifisering til ny KBX-turnering denne uken

Lagene som tar seg videre til finalen i Oslo kjemper om 30 000 kroner.

Aposis vant KBX i september.
Lars Martin Rønningen

Fredag starter kvalifiseringen til en ny runde med Komplett BarCraft Experience (KBX). Denne gangen handler det kun om Counter-Strike: Global Offensive.

Sist september så vi Aposis stikke av med førstepremien etter 3-1-seier over Oslo Lions i finalen. Nå har du og ditt lag sjansen til å kvalifisere dere til vinterens turnering og konkurrere med de beste norske lagene om en pott på 30 000 kroner.

Finalen spilles i Komplett.no sine lokaler i Oslo.
Lars Martin Rønningen

Den åpne kvalifiseringen starter fredag 4. mars klokken 18:00 og spilles i et best-av-en-format med enkeltutslag. Inntil 64 lag får plass og de fire beste sendes videre til elimineringskamper mot de inviterte lagene Panters, BX3, Demise og Deadweight fredag 11. mars. De to beste lagene inviteres til en finale foran publikum i Komplett.no sine lokaler i Oslo lørdag 19. mars.

Her melder du på laget ditt »

Førstemann til mølla

I skrivende stund er det meldt på 48 av 64 lag, og påmeldingen stenger torsdag 3. mars klokken 23:59. Hvis du og laget ditt vil være med bør du derfor melde deg på så raskt som mulig. Påmeldinger sendt inn etter fristen blir ikke akseptert med mindre det er flere plasser tilgjengelig.

Kristoffer «Mystic» Michelsen og resten av Panters (tidligere London Conspiracy) er blant de inviterte lagene.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Hvert lag kan ha inntil syv spillere, hvor to av dem er innbyttere. Det er tillatt med utenlandske spillere på lagene, men minst tre av fem spillere i selve kampen må være norske. Du kan også legge til og fjerne spillere fra lagoppstillingen helt fram til første opprop før første runde, altså 17:30 på fredag.

Kommunikasjonen mellom laglederne og administratorene kommer til å gå gjennom en Skype-gruppe. Laglederne må melde seg til hovedadministratoren ved det første oppropet for at administratoren skal godkjenne laglederen.

Hele turneringen vises og kommenteres på Gamermag sin Twitch-kanal. Vinnerlaget får 20 000 kroner, mens andreplassen drar hjem med 10 000 kroner.

Siste fra forsiden