Apple gjentar Blizzards gigatabbe

Benytter du Game Center må du belage deg på å dele ditt ekte navn.

Det ble ikke rent lite leven da Blizzard erklærte at de som ville bruke deres spilltjenester måtte benytte sitt ekte navn, og på bare få dager så gigantutvikleren seg nødt til å innrømme nederlag og avverge hele konseptet. Det ser ikke ut til å hindre teknologigigantene Apple i å gjøre det samme.

Game Center er ikke uten kontroverser.

Spillbloggen Kotaku melder nemlig om at den såkalte Game Center-tjenesten til iPhone og iPad fra nå av vil opplyse spillere om ditt ekte navn hvis de sender deg en venneforespørsel, eller omvendt.

Årsaken til dette skal være at deres brukerbetingelser forbyr å utgi seg for å være noen andre. Brukerkontoene er likevel koblet opp mot betalingskort som legitimerer brukernes identitet i de fleste tilfeller, noe som har fått personsvernsaktivister til å reagere.

Dette kommer i kjølvannet av fleretragiske hendelser de siste årene, hvor mennesker har oppsøkt hverandre i det virkelige liv på basis av disputter over Internett, noen med dødelige konflikter som resultat.

Det er ikke kjent hvordan Apple selv har reagert på en stadig økende motstand til denne ordningen, eller hvorvidt de har planer om å endre systemet slik Blizzard gjorde. For sistnevntes del tok det hele en mer seriøs vending da en av deres ansatte ved kallenavn Bashiok gikk ut med sitt ekte navn for å bevise hvor ufarlig det er, hvorpå han ble utsatt for telefonterror, fikk dusinvis av pizzaer på døra og ble tvunget til å slette Facebook-profilen sin.

Siste fra forsiden