ByLAN 2015

Årets ByLAN blir over dobbelt så stort

– Håper å trekke profesjonelle lag fra hele Norge og Skandinavia.

I år flytter ByLAN til et større og finere lokale. Bildet er fra et tidligere arrangement.
ByLAN

Med et besøkstall på så vidt 100 deltakere på tidenes første ByLAN i 2002, har arrangementet økt i popularitet for hvert år som har gått. I fjor var det hele 900 deltakere, og billettene ble revet bort på knapt åtte timer.

I oktober skal arrangementet ikke bare bli større, men også enda bedre.

Dobling i antall billetter

På grunn av den store interessen flytter årets ByLAN til Vestlandshallen, et areal som er fire ganger så stort som i fjor. Dermed kan arrangørene nå tilby dobbelt så mange plasser til spilling og et dedikert utstillingsområde.

Jakob Breivik Grimstveit, presseansvarlig for ByLAN 2015.

– Hvert år har deltakerne våre etterlyst mer plass. Derfor flytter vi nå arrangementet til Vestlandshallen, hvor vi kan doble antall deltakere, men samtidig love at det blir god plass til å boltre seg, forteller Jakob Breivik Grimstveit, presseansvarlig for ByLAN, til Gamer.no.

Han lover ikke bare mer plass når dørene åpner 2. oktober, men også nyere lokaler, med bedre fasiliteter som toaletter og garderober. I tillegg blir også soveområdet og kantinen større og bedre.

– Så langt har responsen vært god. Billettsalget er allerede åpnet, og vi er fornøyde med pågangen, opplyser Grimstveit.

Ønsker å bli enda bedre på gaming

I år satses det også på en større e-sportscene, for å sette enda større fokus på turneringene som foregår under LAN-et. Derfor åpnes også muligheten til å kjøpe dagsbilletter slik at folk kan komme innom og se på konkurransene selv om de ikke deltar på selve arrangementet.

– Vi forsetter vårt gode samarbeid med Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb og arrangerer «E-sport Arena» under årets ByLAN. Vi håper å trekke profesjonelle lag fra hele Norge og resten av Skandinavia. Lions skal også, i år som i fjor, strømme turneringene, forteller Grimstveit.

Det blir e-sportkonkurranser også under årets ByLAN. Dette er fra et tidligere arrangement.

Det er mye som ikke er bestemt enda, men så langt kan arrangøren røpe at det vil bli holdt turneringer i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Minecraft og det populære samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft. Det er også her man vil ha mulighet til å kvalifisere seg til Electronic World Sports Cup som holdes i årlig i Paris.

Kan bli enda større

Les også
– Vanir bør velge et par Riddle-spillere på Fantasy

Allerede et halvt år før ByLAN skal gå av stabelen er billettsalget godt i gang. Hvis pågangen holder seg kan man muligens se fram til et enda større arrangement de kommende årene.

– ByLAN kan definitivt bli enda større. Hvis de blir utsolgt i år har vi plass til å øke betraktelig uten å påføre oss voksesmerter. Men selv om arrangementet vokser så blir det samme ByLAN som alltid, med de samme ildsjelene som står bak, forsikrer Grimstveit.

Siste fra forsiden