Dota 2 – The International 4

Årets Dota 2-begivenhet ble utsolgt på under en time

10 000 billetter til The International 4 ble revet vekk.

The International 4 begynner i sommer.
Valve

Det tok knapt en time før Valve solgte ut alle de 10 000 billettene til The International etter at de ble lagt ut for salg på lørdag, dette er nesten seks ganger så mange tilskuere sammenlignet med fjorårets tilskuertall på 1700.

Årets utgave av den årlige Dota 2-turneringen The International der de 16 beste lagene i verden møtes, går av stabelen mellom 18. og 21. juli i Seattles KeyArena.

Bilde fra The International 3.

Utover at populariteten for Dota 2 øker er det ikke mye vi vet om årets turnering. OnGamers har hørt rykter om at årets kvalifiseringer begynner 12. mai og varer til 25. mai. Da skal lag fra regionene Amerika, Europa, Sørøst Asia og Kina kjempe om fire plasser. De beste lagene fra hver region sikrer seg en plass til til turneringen, mens andreplassene går videre til Seattle for å kjempe om den siste invitasjonen.

OnGamers melder også at 11 lag får direkte invitasjoner til turneringen. Hvilke lag dette er vet vi ikke enda, men at fjorårets vinnere The Alliance er en av de elleve kan man forvente.

Også storstilt i fjor

I fjorårets finale fikk vi en storslått kamp mellom The Alliance og Na'vi, og det var til slutt svenskene i The Alliance som tok med seg førstepremien på 8.6 millioner kroner. Den samlede premiepotten var på svimlende 17 millioner kroner, som fortsatt er rekorden på største premiepott i esport.

Na'vi er forøvrig det eneste laget som har vært med i finalen under The International alle tre årene, og de vant det første året.

Trenger du en kort påminnelse av hva som skjedde i fjorårets turnering har SteelSeries laget en video du kan se. Du kan også se alle kampene i sin helhet på The Internationals twitch.tv-kanal.

Fikk du med deg Dota 2-oppgjøret under Dreamhack i fjor?
Na'Vi snudde alt på hodet i DreamHack Winters Dota 2-turnering »

Siste fra forsiden