Nervepirrende avslutning på VM i Dota 2

Det svenske vinnerlaget får utrolige 8,4 millioner kroner inn på kontoen.

Natt til mandag var det duket for storfinale i The International 3. Over en million senere fikk oppleve en direktesendt og spektakulær finalekamp mellom storlagene Na’Vi og Alliance, der det sto om den største premiesummen i noen dataspillturnering hittil: 8,4 millioner kroner til vinnerene og 3,7 millioner til de som kom på andre plass.

Det så lenge ut som ukrainske Na’Vi skulle stikke av med seieren i The International for andre gang, men svenskene i Alliance gjorde et imponerende comeback og sikret seg dermed den gjeve førsteplassen.

Taperpuljefinalen: Na’Vi mot Orange

Før Na’Vi var klar for sluttfinalen måtte de gjennom en taperpuljefinale mot Orange. Her fikk de det tøft. Orange spilte suverent, vant den første kampen, og viste publikum hvorfor de hadde kommet så langt. Ukrainerne har en tendens til å gi bort den første runden gratis, men pleier likevel å slå hardt tilbake i de to neste bruduljene. Som ventet tok Na'Vi raskt ledelsen i kamp to, og ga den ikke fra seg før de hadde landet en overbevisende seier.

I den siste og avgjørende kampen plukket Orange fem helter som hadde potensiale til å knuse ukrainerne i et tidlig stadie, men som ville få problemer om kampen ble dratt ut i tid. Kampen startet med at Orange fikk en stor ledelse, men etter hvert som oppgjøret dro ut i tid slo Na'Vi tilbake og storspilte som lag. Dette viste seg å bli for mye for Orange, og seieren gikk til Na’Vi som dermed var klare for en sluttfinale svenske Alliance.

Finalen: Na’Vi mot Alliance

Alliance er et nyopprettet lag med legendene «Akke» og «Loda», mens Na’Vi har vært blant topplagene siden første The International. Hver seg er dette to meget sterke konkurrenter, med svært ulike spillestiler.

Na’Vi går gjerne svært aggressivt til verks og tar flere risikoer, mens Alliance spiller kalkulert og prøver å få en tidlig ledelse de kan forsvare senere.

Det var med andre ord duket for en svært spennende finale, der ingen kunne spå hva som ville skje. Publikum satt ytterst på stolsetet under alle kampene. Her fikk man tross alt de to beste lagene i verden.

Na’Vi mot Alliance — kamp 1

Les også
Anmeldelse:

Første kamp startet veldig uortodoks med fem uvanlige helter for Na’Vi. Deres strategi gikk ut på å vinne kampen tidlig. Alliance var derimot laget som fikk en rask ledelse, og etter litt over 16 minutter med hardt press fra ga Na’Vi opp. Dermed stod det 1-0 til svenskene.

Na’Vi mot Alliance — kamp 2

Her plukket Na’Vi veldig populære helter, de som blir ansett som de aller beste i Dota 2. Det resulterte i en tidlig ledelse for et ukrainsk lag som virket som totalt forandret etter den første kampen. De fikk et solid overtak på Alliance og slapp aldri taket. Alliance prøvde å holde ut, men det var nytteløst. Svenskene måtte til slutt gi opp. 1-1.

Na’Vi mot Alliance — kamp 3

Igjen får Alliance og Na’Vi valgt de beste heltene i spillet. Lagene har spilt mot hverandre tidligere, og det har gitt dem en god mulighet til å analysere hverandres stil. Derfor ble de samme heltene fjernet i hver kamp. Det er verdt å merke seg at det som blir ansett på som de beste heltene for noen lag er ikke nødvendigvis er de beste for andre lag.

I motsetning til de to første, var denne tredje kampen veldig jevn og inneholdt en fantastisk fremvisning av ferdigheter og lagspill. Oppgjøret kunne gått begge veier, men Na’Vi trakk det lengste strået og var nå kun en seier fra å vinne over 8,5 millioner kroner. 2-1.

Na’Vi mot Alliance — kamp 4

Alliance går inn i kamp fire med et lag sammensatt av helter som er avhengig av å få et raskt overtak i kampen. Na’Vi åpner med det første drapet, men Alliance svarer tidlig med å drepe hele laget til Na’Vi uten å miste noen egne helter. Etter dette holder Alliance overtaket og utvider litt etter litt. Svenskene virket uslåelig og tok Na’Vi på senga. Alliance utlikner dermed og det blir første gang The International går til femte runde. 2-2.

Na’Vi mot Alliance — kamp 5

Na’Vi startet femte kamp med å få en tidlig ledelse der Alexander «Xboct» Dashkevich får drept to helter alene under tårnet. Etter dette virket alt å gå Na’Vis vei der de utvidet ledelsen, og det så ut som Na’Vi skulle vinne The International for andre gang.

Men så begynte Na’Vi å pushe midttårnene, samtidig som Alliance pushet topp- og bunntårnen. Alliance presset raskere enn Na’Vi hadde forventet. Når Na’Vi endelig fikk ned både tårnene og brakkene prøvde de å bruke gjenstanden «Town Portal Scroll» for å komme seg tilbake for å forsvare basen. Dette satte Gustav «s4» Magnusson en stopper for med helten Puck, som hindret tre «Town Portal scrolls». Dette alene førte til at Na’Vi ikke kom tilbake tidsnok til å forsvare basen.

Etter å ha mistet to sett med brakker mot heltene IO og Furion ble Na’Vi presset til døde og mistet den store ledelsen de hadde. Dette resulterte i at svenskene vant The International 3 med stilen «Rat Dota».

Les også: Her er første esportspiller med idrettsvisum
Les også: Esportfans er forarget over StarCraft II- og Dota 2-krasj

Alle foto i saken er hentet fra det offisielle Flickr-galleriet til arrangementet.

Siste fra forsiden