Assassin's Creed fortsatt PS3-eksklusiv

Ubisoft har i følge et fransk Xbox-nettsted bekreftet at Assassin's Creed også utvikles for PC og Xbox 360. Tull, sier Ubisoft.

Assassin's Creed er under utvikling hos folkene bak stortitler som Prince of Persia og Splinter Cell. Designfilosofien til utviklerne går ut på å bringe så mye realisme som mulig inn i spillverdenen, slik at det er lettere å spille for folk som ikke er kjent med de vanlige "reglene" som gjelder for spill.

Etter at Ubisoft kunngjorde denne eksklusive PlayStation 3-tittelen tittelen i begynnelsen av mai, har rykter om Xbox 360- og PC-versjoner vært et stadig tilbakevendende tema. Ubisoft første kommentarer på ryktene var "det er ikke bekreftet noen andre formater", utsagn som egentlig bare bidro til å styrke spekulasjonene. At spillet gikk under arbeidstittelen Project Assassin under fjorårets X05-arrangement i regi av Microsoft har heller ikke gått folk hus forbi.

I følge det franske Xbox-nettstedet Xbox-Gamer.net har en Ubisoft-representant fortalt at spillet er under utvikling for både Xbox 360 og PC. Gamer.no tok selv kontakt med Ubisoft for en oppklaring:

– Ryktet som florerer på Internett stammer ikke fra Ubisoft og vi kan derfor avkrefte sannheten i denne historien. Spillet er annonsert utelukkende til PlayStation 3, forteller produktsjef Harald Horsberg i Ubisoft Nordic etter å ha vært i kontakt med det franske hovedkvarteret. PR-ansvarlig Fredrik Moberg legger til at "det ikke finnes noe som sier at denne tittelen kommer på andre formater enn PlayStation 3".

Assassin's Creed foregår i 1191, midt i det tredje korstoget, hvor kristne europeiske riddere dro ned til Arabia for å krige mot de muslimske rikene som hadde kontroll over dagens Israel. Som medlem av et hemmelig brorskap, er målet ditt å stoppe krigføringen ved hjelp av alle tilgjengelige midler. Brorskapet tar ikke parti, og ser på begge partene som fiender.

For mer informasjon om Assassin's Creed anbefaler vi en titt på vår tidligere dekning.

Siste fra forsiden