Avduket storregissørens spilltrilogi

Guillermo Del Toro jobber med skrekkspillet inSANE.

Det er et drøyt halvår siden vi for første gang fikk nyss i at den Oscar-nominerte regissøren Guillermo Del Toro jobbet med sitt første spill. Siden den gang har vi også fått noen flere detaljer om det kommende prosjektet, men det aller meste av informasjon har forblitt et mysterium.

Under helgens Spike Video Game Awards-utdeling ble spillet endelig avduket, og det er nå spikret at vi snakker om et skrekkspilltrilogi kalt inSANE, som skal komme ut i 2013. Det er også snakk om å ta serien videre til andre medier.

Spillet har tidligere blitt beskrevet som inspirert av H.P Lovecrafts historier, og THQ-sjef Danny Bilson bekrefter via sin Twitter-konto at det er snakk om en blanding av et eventyr- og skrekkspill. Regissøren selv velger å beskrive det på følgende vis:

– Med denne nye spillserien ønsker jeg å ta spillere til et sted hvor de aldri har vært tidligere, hvor hver eneste handling får de til å revurdere deres egen oppfatning av moral og virkelighet.

Det vites lite om prosjektet utover dette, men det skal være Red Faction- og Saint's Row-utvikler Volition som står for selve utviklingen. Del Toro skal for øvrig være en svært aktiv spiller selv, noe som kan gi ham en unik innfallsvinkel i dette prosjektet.

Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer om det kommende spillet til Hellboy- og Pans Labyrint-regissøren, inntil da kan du kose deg med spillets avsløringstrailer:

Toppbildet er tatt av Gage Skidmore under årets San Diego Comic Con. Det brukes av oss i henhold til bildets Creative Commons-lisens.

Siste fra forsiden