Nytt BioShock i skyene

Avslørt i kveld

Project Icarus er avslørt, og BioShock flytter med et mye nærmere sola.

Tidligere i dag kunne vi melde at Irrational Games' seneste prosjekt skulle avsløres i kveld. Kodenavnet har vært Project Icarus, og det var faktisk et aldri så lite hint i den tittelen.

Første smakebit.

Skyaction

Spillet heter BioShock Infinite, kanskje ikke så originalt som de fleste hadde ventet. Når det gjelder setting forlater man våte Rapture og tar turen opp i skyene i det som nok en gang er et førstepersons skytespill.

Byen i himmelen har fått navnet Columbia, året er 1912.

Columbia ble til som et svevende symbol på amerikanske idealer da USA ble en verdensmakt. Dette var en håpets by, men det endret seg plutselig da den forsvant inn i skyene og ble borte.

Spilleren tar rollen som tidligere Pinkerton-agent Booker DeWitt. Han er sendt til byen for å redde unge Elizabeth, som har vært fanget der siden barndommen. Han får et forhold til henne som også bedrer hans slåssegenskaper, dermed må de komme seg vekk sammen.

– Vi synes det er veldig spennende å utvide BioShock-verdenen, dette er en av industriens mest kritikerroste og elskede spillmerker, forteller sjef for 2K Games, Christoph Hartmann i en pressemelding.

Spillskaper Ken Levine fortsetter:

– Med BioShock Infinite hadde vi ingen "hellige kuer". Dette spillet er både trofast til det folk elsket med de forrige spillene, men samtidig ikke redd for å sette spørsmålstegn ved en hver antagelse.

Hvem er denne karen?

Irrational Games har allerede lagt ned mye arbeid i sitt nye hjertebarn.

– Vi måtte bygge en helt ny spillmotor for å kunne utforske Columbia. For å puste liv i Elizabeth lagde vi et helt nytt animasjon- og AI-system. Det eneste spillerne kan være sikker på er at reglene i BioShock-universet kommer til å endres, sier Levine.

BioShock Infinite skal etter planen slippes i 2012 på Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Vi håper å få kikket på det brennkvikt.

Les også
Anmeldelse:

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden