Rocket League - Intel World Open

AW3 gjorde jobben i gruppespillet for Rocket League-OL

Oppdatert: De norske gutta er videre til sluttspill.

AW3

Oppdatering 14. juli: Storbritannia har slått Tsjekkia, og dermed er Norge videre til sluttspill. Guttas første kamp spilles allerede 15:30 i dag, og blir mot vinneren av gruppe B – som enda ikke er avgjort.

Du kan følge Intel World Open på Twitch-kanalen til ESL »

Opprinnelig sak følger.

Første spilledag med Rocket League i Intel World Open er unnagjort. Det ble en solid dag for norske AW3, som kom seg gjennom sine gruppespillkamper med to seire og ett tap.

Sebastian «Seeb» Falch.
AW3

– Tja, det gikk jo ganske bra. Vi vant det vi forventet å vinne, og tapte det som var forventet å tape. Likevel ble det veldig jevnt mot Storbritannia, selv om kontrolleren min falt ut flere ganger i kampen, forteller kaptein Sebastian «Seeb» Falch etter kampen.

Nervøs ventetid

På grunn av turneringsoppsettet blir det imidlertid ikke klart før i morgen om de norske går videre til sluttspill. På papiret ser det lovende ut, men dersom Tsjekkia mot formodning skulle banke Storbritannia kan det være over og ut for AW3.

– Det er utrolig stressende. Altså, jeg føler at Storbritannia burde klare å slå Tsjekkia, men alt kan skje. Utrolig slitsomt å tenke på at det er ute av vår kontroll nå, konstaterer Falch.

Den norske kapteinen stiller spørsmål ved valget om å legge de to siste gruppespillkampene til turneringens andre dag. Det skaper mye usikkerhet for alle lag, mener «Seeb», spesielt ettersom sluttspillet begynner umiddelbart etter siste gruppespillkamp.

DISSE SPILLER FOR AW3

Vis mer

Sebastian «Seeb» Falch
Jørgen «Inferno» Klaastad
Jonas «FiremanJonas» Lohne

– Vi er veldig usikre på om vi i det hele tatt skal spille, og det blir dermed veldig vanskelig og veldig liten tid til å forberede oss.

Likevel er «Seeb» fornøyd med innsatsen så langt, og med erfaringen AW3-gutta henter med seg fra Intel World Open.

– Vi tar dette som en god erfaring, og det å få representere Norge og gjøre det beste vi kan for Rocket League-Norge er vel egentlig det eneste vi tenker på akkurat nå. Alt annet er en bonus.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Hvorvidt det blir sluttspill blir først klart etter kampen mellom Tsjekkia og Storbritannia, som spilles klokken 13:15 på onsdag 14. juli. Sluttspillet begynner 14:45 samme dag, og forhåpentligvis kan vi følge de norske videre på Twitch.

Prøve-OL

Intel World Open er et samarbeidsprosjekt fra ESL, Intel og Den internasjonale olympiske komité (IOC). Turneringen ble opprinnelig kunngjort høsten 2019, som en slags test for å se om e-sport passer seg i OL-sammenheng.

Planen var den gang at turneringen skulle fungere som åpningsnummer for Tokyo 2020. Da OL ble utsatt på grunn av koronapandemien måtte Intel World Open imidlertid også vike, og det var først for noen uker siden at det ble klart at nye planer ble spikret.

Ved siden av Rocket League er også Street Fighter V inkludert i Intel World Open, med 4,3 millioner kroner i premiepenger fordelt likt mellom de to spillene. I Street Fighter V skal Nordavinds Arman «Phenom» Hanjani representere Norge i sluttspillet, som begynner 18. juli.

LES OGSÅ: Norske «Phenom» lekte seg til plass i Street Fighter-OL »

Siste fra forsiden