StarCraft II - World Championship Series 2015

Både TargA og Snute er videre i World Championship Series

Veien mot VM i StarCraft II har begynt.

TargA og Snute er klar for neste steg i WCS.
Gamer.no/Dreamhack, montasje Gamer.no

De innledende rundene til mesterskapsserien i StarCraft II har begynt. I år har Blizzard valgt å la alle spillerne begynne på bar bakke, noe som betyr at selv toppspillerne må gjennom noen steg for å komme seg til toppen.

Første steg på seriestigen er en kvalifiseringsrunde i sin region. Deretter følger WCS Challenger-serien, før man til slutt ender opp i den internasjonale Premier-ligaen der de 16 beste av 32 spillere får innpass til verdensmesterskapet i høst.

Kvalifiseringer

TargA (t.v.) snakker med vår kommentator Mats Engelien etter ligaseieren på SpillExpo 2014.

I skrivende stund jobber spillerne med å komme seg gjennom kvalifiseringsfasen og inn i Challenger-serien. Det er totalt seks kvalifiseringer man kan spille i, og ryker man ut første gang kan man prøve igjen. Den siste uken har hele to nordmenn greid å komme seg videre, etter gjentatte forsøk.

Snute kom seg også videre i WCS-kvalifiseringen.
Blizzard Entertainment

Først ute var Kristoffer «TargA» Marthinsen som i tredje kvalifiseringsrunde slo ut nyzealandske Mackenzie «Petraeus» Smith for å få plassen. På veien mot toppen vant han faktisk også over Jens «Snute» Waller Aasgaard. Snute greide likevel å komme seg videre i fjerde kvalifisering, artig nok ved å slå ut samme mann som TargA, Petraeus.

Nå er det seriespill som venter de to, der de begge sikter på å komme seg videre opp mot Premier-ligaen.

Var en hårsbredd unna mesterskapet

I høst kjempet Snute innbitt om å være blant de 16 beste spillerne i fjorårets WCS Premier League. Den plasseringen ville ha sørget for deltagelse i sluttspillet, der topp 16 kjempet om å være kongen på haugen.

Slik gikk det dessverre ikke for den norske StarCraft II-toppen – han endte på en imponerende men småsur 17. plass. Ikke lenge etter tok han seg en pause fra treningen ut året, blant annet på grunn av medisinske hensyn.

TargA gikk det bedre med, men på en litt annen arena. I høst vant han andre sesong av SteelSeries StarCraft II League – en liga som arrangeres av oss her i Gamer.no. Artig nok var det nettopp Snute som havnet på andreplass der. TargA fikk dermed 15 000 kroner ekstra i lommeboka.

Vi lader allerede nå opp til neste StarCraft II-liga her på Gamer.no.
Alle kan delta i den åpne StarCraft II-ligaen »

Siste fra forsiden