Batman: Arkham Knight har store problemer på PC

Spillet har nesten utelukkende negativ omtale på Steam.

Warner Bros.

Batman: Arkham Knight ble lansert til PlayStation 4, Xbox One og PC tirsdag, og spillet sliter med lanseringstrøbbel. Det er spesielt på PC de største feilene dukker opp, mens konsollene ser ut til å ha det ganske greit. Det melder VG247.

Misfornøyde PC-brukere har latt sine frustrasjoner få utløp på Reddit og spillets Steam-forum. Batman: Arkham Knight har nå nesten utelukkende negative brukeromtaler.

To typer problemer

Tipper Riddler har en kjempekraftig hjemme-PC.

Det er to hovedproblemer som stadig dukker opp i diskusjonene om spillet.

Spillerne som har forhåndsnedlastet spillet opplever at det fryser og slutter å fungere når de forsøker å spille. Dermed må enten hele eller deler av spillet lastes ned på nytt igjen.

De med et grafikkort fra AMD sliter med dårlig bildefrekvens, så lavt som fem bilder per sekund i noen tilfeller. Utgiver Warner Bros. oppdaterte spillets minstekrav rett før lansering, så dette kan ha noe med saken å gjøre. Problemene ser ut til å oppstå når spillerne forsøker å sveve gjennom luften med Batmans kappe, eller når de kjører Batmobilen.

Problemene påvirker også de nyeste grafikkortene fra Nvidia. Brukere med GTX 980-, GTX 970- og Titan X-kort har slitt med dårlig bildefrekvens, som i mange tilfeller låses til 30 bilder per sekund ved oppstart av spillet.

Ifølge VG247 er dette mest sannsynlig en programmeringsfeil. Den kan rettes på ved å finne filen «BMSystemSettings.ini» og forandre «maxfps» fra 30 til 60 eller 0.

Angrer du på kjøpet? Steam tilbyr pengene tilbake »

Utsatt og utsatt igjen

Batman: Arkham Knight har latt vente på seg en stund. Opprinnelig skulle spille lanseres i oktober 2014, men ble forskjøvet til en gang i 2015. Deretter fikk vi vite at det skulle lanseres 2. juni, for så å bli ytterligere utsatt tre uker til. Ifølge spillregissør Sefton Hill var dette for å gi spillerne den beste opplevelsen som mulig.

– Vi er en utvikler som hater å gjøre kompromiss, så vi må dessverre beklage at det betyr at det tar litt lenger tid før du får spille slutten på Arkham-trilogien, sa Hill i en pressemelding.

Les også
Anmeldelse: Batman: Arkham Knight

Med tanke på de utallige PC-problemene spillet nå har fått virker det som om de ikke helt klarte å innfri alt de ønsket. Vi har kontaktet Warner Bros. for en kommentar og oppdaterer saken når vi hører fra dem.

Har du vært uheldig med PC-utgaven av Arkham Knight, eller går ting helt fint? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet »

Siste fra forsiden